DA LI JE TELO DANKE ILIĆ U NAJVEĆEM PODZEMNOM LAVIRINTU SRBIJE? Dalibor PRED SMRT OTKRIO da su dete bacili u LAZAREV KANJON?

Autor:

Hronika

07.04.2024

23:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teška potraga za telom Danke Ilić

DA LI JE TELO DANKE ILIĆ U NAJVEĆEM PODZEMNOM LAVIRINTU SRBIJE? Dalibor PRED SMRT OTKRIO da su dete bacili u LAZAREV KANJON?

Foto: ST/Dragan Kadić, Facebook


Policija i Gorska služba spašavanja su celog dana imali poteškoće u pretraživanju Zlotskog kraja u potrazi za telom ubijene Danke Ilić. Neumorno se istražuje svaki pedalj ovog borskog sela, a na red je došla i Zlotska reka, kao i Lazarev kanjon - jedan od najnepreglednijih kompleksa podzemnih tunela u Srbiji.

Tragičan kraj za Dalibora Dragijevića

Tim hitne pomoći je stigao pred kuću Dragijevićevih u selu Zlot kod Bora kako bi obavestili porodicu osumnjičenog za ubistvo devojčice o tragičnom preminuću njenog mlađeg sina Dalibora Dragijevića. Dalibor je, prema nezvaničnim informacijama, preminuo od infarkta, a telo je poslato na obdukciju u Beograd. Oba brata nalazila su se, zajedno sa ocem, u pritvoru zbog nestanka devojčice.

Poteškoće u istraživanju Lazarevog kanjona

Lazareve pećine su "najveći lavirint" u Srbiji, nikada do kraja istražene. Pripadnici Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina iz Bora Sektora za vanredne situacije, zajedno sa ostalim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Gorskom službom spasavanja, pretražili su do sada pola trase od 7 kilometara Lazarevog kanjona, uz korišćenje spasilačke specijalne opreme, a u toku je i nastavak pretrage jame iznad kanjona, duboke 70 metara. Zbog strmosti svojih stenovitih litica, ovaj kanjon ni dan danas nije u potpunosti ispitan i poznat je po mnogobrojnim pećinama i jamama.

Teškoće u istrazi

Iz kuće policija je iznosila vreće s dokazima, a iz jedne je virila drška lopate koja je poslata na veštačenje da bi se utvrdilo da li je možda korišćena. Podsetimo, Suvozač i vozač JKP Vodovod su 26. marta devojčicu udarili službenim vozilom, a potom istim njeno telo odvezli na deponiju gde su ga prvobitno bacili. Potraga traje od četvrtka, a ispituje se i pretražuje da li je ono prebačeno sa tog mesta.

Nedoumice o lokaciji tela

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić saslušani su u petak u tužilaštvu, a tom prilikom jedan od osumnjičenih je priznao zločin, dok se drugi branio ćutanjem. Međutim, jedan od osumnjičenih je priznao zločin, ali nije otkrio lokaciju gde je telo sakriveno, dok drugi tvrdi da ne zna gde je telo. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodno postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

(Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading