ŽENA POVREĐENA U MAKENZIJEVOJ! Stravična saobraćajna nezgoda - hitno prevezena u bolnicu!

Autor:

Hronika

07.04.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu se tokom noći dogodilo ukupno pet saobraćajnih nezgoda.

ŽENA POVREĐENA U MAKENZIJEVOJ! Stravična saobraćajna nezgoda - hitno prevezena u bolnicu!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Žena starosti 40 godina zadobila je povrede glave kada ju je sinoć u 22.50 na uglu Mekenzijeve i Sokolske ulice oborio automobil, rečeno je Tanjugu u Hitnoj pomoći.

Žena je, posle ukazane pomoći na mestu udesa, prevezena u Urgentni centar.

U Beogradu se tokom noći dogodilo ukupno pet saobraćajnih nezgoda, u kojima su četiri osobe lakše povređene.

Bilo je više poziva zbog osoba u alkoholisanom stanju i pod dejstvom narkotika.

Ukupno 22 ekipe Hitne pomoći intervenisale su protekle noći 127 puta, od toga je 21 intervencija obavljena na javnim mestima.

Najviše su se za pomoć javljali hronični bolesnici - astmatičari, hipertenzičari, psihijatrijski i pacijenti sa malignitetima, navode u Hitnoj pomoći.

Kako se ponašati ukoliko ste doživeli saobraćajnu nesreću?

U slučaju nastanka saobraćajne nezgode vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode. Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading