TUŽNE SLIKE IZ BORA KIDAJU DUŠU: Građani pale sveće, ostavljaju igračke i poruke u znak sećanja na Danku Ilić (FOTO+VIDEO)

Autor:

Hronika

04.04.2024

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beli kala buketi su ležali ispod upaljenih sveća, stvarajući dirljiv prizor koji je pokazao koliko je ova tragedija duboko dirnula ljude u Boru.

TUŽNE SLIKE IZ BORA KIDAJU DUŠU: Građani pale sveće, ostavljaju igračke i poruke u znak sećanja na Danku Ilić (FOTO+VIDEO)

Foto: Republika

Građani Bora su se okupili na platou Doma kulture kako bi se oprostili od tragično nastradale devojčice Danke Ilić iz Banjskog polja.

Veliki broj ljudi je došao da položi cveće i upali sveće u znak sećanja na devojčicu čije je nestanak potresao čitavu zajednicu. Beli kala buketi su ležali ispod upaljenih sveća, stvarajući dirljiv prizor koji je pokazao koliko je ova tragedija duboko dirnula ljude u Boru.

 

Devojčica je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora, dok je bila u pratnji majke i brata. Nakon njenog nestanka, pokrenut je sistem "Pronađi me", a potraga je postala glavna tema medija kako u Srbiji, tako i u regionu. Čak je i Interpol izdao žutu poternicu za nestalom devojčicom, što je pokazalo ozbiljnost situacije i napor koji je uložen u pronalaženje devojčice.

Policija satima već traga za telom devojčice, prvo su pretraživali deponiju na starobanjskom putu, a nakon toga u fokusu je bila pretraga imanja jednog ubica, jer se verovalo da je zakopana kod neke štale u dvorištu.

Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot sumnjiče se da su prošlog utorka udarili automobilom "Fijat panda" devojčicu, potom je zadavili, a onda je bacili na obližnju deponiju. Janković je navodno upravljao vozilom, a Dragijević je bio suvozač.

Ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za štampu opisao je trenutak kada je mala Danka nestala iz dvorišta kuće.

- Prvi svedok, komšinica, ju je videla ovde, ali nažalost nije gledala na sat. Dete je krenulo dole. Oni su se ovde okrenuli, dete je izašlo iz šipražja. To pokazuje i mesto stajanja. Imamo još dvoje svedoka koji su videli dete pre dolaska auta kako ide na gore. Leđima je bilo okrenuto. I tačno vreme se uklopilo sa time. Dete je išlo putem izgubljeno. Da li je to sedam ili devet minuta, gde se sporimo kada se desilo. Dva minuta posle toga dolazi otac, sreće osumnjičene, i pita da li su videli devojčicu. Oni negiraju, a otac je nastavio potragu sa kolegama - kazao je ministar, pokazujući na mapi.

- O monstruoznosti svedoči i to da je na poziv direktora D. D. otišao da traži devojčicu u Banjskom polju, svestan da ju je usmrtio. Tog dana na teritoriju Banjskog polja ušlo je 17 vozila, a samo su dva izašla van Banjskog polja, do dolaska policije i zaprečavanja puteva. To je bitno zato što je, bilo simptomatično da 150 metara od mesta gde su se zaustavili u dvorištu porodice Ilić, tih 150 metara prelazili su pet i po minuta. Kao i što znamo da su na deponiji bili minut i 41 sekundu - kazao je Gašić.

Ministar policije je rekao da je kompletan teren pretraživan više puta od strane svih mogućih službi i sredstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading