SAZNAJEMO IZ AUSTRIJSKE POLICIJE: Prečešljavaju se kamere iz tramvaja broj 71 i 1! U jedan od njih je ušla devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilic!

Autor:

Hronika

02.04.2024

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije!

SAZNAJEMO IZ AUSTRIJSKE POLICIJE: Prečešljavaju se kamere iz tramvaja broj 71 i 1! U jedan od njih je ušla devojčica za koju se sumnja da je Danka Ilic!

Foto: Republika

Ekipa potala Republika danas je stigla u Beč, kako bismo sa lica mesta izveštavali o najnovijim informacijama kada je u pitanju potraga za Dankom Ilić. 

Kolege iz austrije srpskoj policiji su dostavile informacije da su uradili antropološko veštačenje snimka preko specijalnog softvera. Preko njega se upoređuju konture lice devojčice sa snimka i nestale Danke Ilić.

Upoređuje se i način hoda, dužina karlice, ruku i nogu.

Kako saznaje Republika, podudaranje je izuzetno visoko. Poklapa se u ogromnom procentu, ali sve to treba uzeti sa rezervom zbog kvaliteta snimka, jer je sniman po mraku i iz veće razdaljine.

Republika

Foto: Republika

Tramvajska stanica

 

Uskoro se očekuje da austrijska policija pronađe još detalja.

Trenutno se pregledaju, pre svega, snimci javnog prevoza kako bi se utvrdilo kretanje osoba sa snimka.

Foto: Republika

Unutrašnjost jednog od tramvaja

 

Ono što je najnovija informacija je ta, da se proveravaju linije tramvaja pod brojevima 71 i 1. 

Foto: Republika

Tramvajsko stajalište

 

Podsećamo, potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u utorak u Banjskom polju kod Bora, traje već osam dana.

Dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Ekipa Republike obišla je mesto gde je navodno nastao sporan snimak devojčice sa dve Rumunke, ali smo razgovarali i sa ambasadorom Srbije u Austriji.

- Lično ja, kao i moji sagovornici u ambasadi, zaista smo na odgovoran način, posvećeno odgovorili našoj aktivnosti koja je vanredna., Ono što smo do sada imali prilike da vidimo je da MUP i UKP postupa savesno, a austrijskoj policiji je ovo prioritet. Deo gde je snimak snimljen je dobro pokriven antiterorističkim merama, pre svega mislimo na video-nadzor. Postoji tehnika koja omogućava da se dođe do kvaliutetnijeg snimka, pa samim tim i do identifikacije lica - istakao je Marko Blagojević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Sladjana

03.04.2024 08:53

Austrijska policija je za jedan dan uradila vise nego nasa za svo ovo vreme! Nisam clan ni jedne stranke i nemam cilj da vredjam vlast ali mi se cinilo kao da koriste i ovu tesku situaciju za promovisanje pojedinaca, ministra i slicno.Zar nisu mogli nabaviti snimke sa tog granicnog prelaza ako vec znaju koji je majka pretrazivala.Zar nije lakse nasima da pregledaju par granicnih prelaza nego Austriji da trazi kroz celu drzavu?!