ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE ZA MASAKR U MLADENOVCU: Evo kada Uroš Blažić izlazi pred lice pravde!

Autor:

Hronika

01.04.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr se dogodio 4. maja 2023. godine.

ZAKAZANO PRIPREMNO ROČIŠTE ZA MASAKR U MLADENOVCU: Evo kada Uroš Blažić izlazi pred lice pravde!

Foto: ST/Nemanja Pančić facebook, Tanjug

Uroš Blažić

Viši sud u Smederevu zakazao je pripremno ročište u slučaju masakra u Mladenovcu za 23.maj, saznaje "Blic".

U pitanju je postupak koji je zatvoren za javnost i na kojem će odbrana i tužilaštvo iznositi predloge dokaza koji će biti izvedeni tokom postupka.

Uroš Blažić (22) iz Dubone kod Mladenovca, optužen za masovno ubistvo devetoro ljudi u selima Dubona i Malo Orašje 4. maja prošle godine, suočava se sa svedočenjem A. T. iz Kruševca, jednog od ključnih svedoka u istrazi.

Apelacioni sud je potvrdio rešenje o potvrđivanju optužnice, smatrajući da prikupljeni dokazi tokom istrage pružaju dovoljno osnova za zaključak da postoji opravdana sumnja da je Uroš Blažić izvršio krivična dela koja mu se stavljaju na teret. Takođe, sud je utvrdio da postoji osnovana sumnja da su Urošev ujak i brat od ujaka pomogli učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, te će se i njima suditi prema odluci suda.

Istragom je utvrđeno da je Radiša Blažić, otac Uroša Blažića, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u kući u kojoj je živeo. Slično tome, Goran i Boris Gavrilović iz Kragujevca optuženi su zbog neovlašćenog držanja oružja, municije i eksplozivnih sredstava u svojoj kući i pomoćnoj prostoriji.

Da podsetimo, oko desetoro ljudi je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja, a dvoje njih su pod prisilom proveli sate u društvu monstruma nakon izvršenog masakra.

Taksista kojeg je zaustavio u begu od policije i devojka koja se zatekla u njegovom  vozilu bili su  oko tri sata, takoreći njegovi taoci.

Pretio je da će ih razneti bombom zajedno sa sobom ukoliko naprave pogrešan korak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading