OVAJ DETALJ U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE ILIĆ (2) MU ZAPARAO UŠI! Ponovo se oglasio Jurić: Nema opravdanja da majka IZBEGNE to, ali moramo biti spremni za NAJGORI scenario!

Autor:

Hronika

30.03.2024

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Takođe, istakao je da je mogućnost da se neko javi i zatraži novac realna i objektivna.

OVAJ DETALJ U SLUČAJU NESTANKA MALE DANKE ILIĆ (2) MU ZAPARAO UŠI! Ponovo se oglasio Jurić: Nema opravdanja da majka IZBEGNE to, ali moramo biti spremni za NAJGORI scenario!

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ, Facebook

Direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Igor Jurić, izneo je svoje stavove u vezi sa slučajem nestanka male Danke Ilić (2) tokom gostovanja na "Prva TV". Istakao je da je neophodno biti spreman na najružniji scenario, ali istovremeno naglasio da svi imamo pravo da se nadamo da će se devojčica pronaći živa i zdrava.

Jurić je izrazio da mu je činjenica da je majka male Danke navodno odbila poligrafsko testiranje jer je u drugom stanju, zaparala uši, naglašavajući da za njega nema opravdanja niti razumevanja za takav postupak. Istakao je da, iako majka nije zvanično pod istragom, ona, kao i svi najbliži, jesu prve osumnjičene osobe. Dodao je da se mora biti iskren i otvoren o svemu, te da sumnja neće nestati dok se ne potvrdi šta se tačno desilo sa devojčicom.

Šanse za pronalazak

Jurić je naglasio da vidi jedinu šansu da je devojčica živa u tome da se neko javi i traži novac, ističući da se moramo pripremiti na najružniji scenario, ali istovremeno zadržati nadu u pozitivan ishod. Takođe, istakao je da je mogućnost da se neko javi i zatraži novac realna i objektivna.

Značaj sankcionisanja

Takođe, Jurić je istakao značaj sankcionisanja, naglašavajući da je hapšenje policajca koji je odavao informacije iz istrage veoma važan korak u slučajevima nestanka dece. Izrazio je uverenje da će dete biti pronađeno, pozivajući se na svoje iskustvo sa slučajem nestanka Tijane Jurić, i istakao važnost profesionalnog pristupa i saradnje svih uključenih u potragu.

Nauk iz slučaja male Danke

Na kraju, Jurić je naglasio da je slučaj male Danke promenio tok istorije potrage za nestalom decom u Srbiji, izražavajući nadu da će iz ovog slučaja biti izvučeni važni naučci o važnosti sistema, reakciji građana i ulozi medija u sličnim situacijama.

Igor Jurić je tokom svog gostovanja istakao važnost transparentnosti, iskrenosti i profesionalizma u rešavanju slučajeva nestanka dece, naglašavajući da je to ključno kako bi se pronašla rešenja i sprečili slični slučajevi u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading