DANKINA MAJKA BI ZNALA PITANJA NA POLIGRAFU UNAPRED: Detektiv otkriva kako izgleda ISPITIVANJE, ovako se uvek otkrije KRIVAC

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poligrafsko testiranje svako može da odbije, a posebnom metodom koja može trajati i dva do tri sata utvrđuje se da li osoba laže i onda se na taj način dalje usmerava istraga, upućuje Nikola Novak poligrafista.

DANKINA MAJKA BI ZNALA PITANJA NA POLIGRAFU UNAPRED: Detektiv otkriva kako izgleda ISPITIVANJE, ovako se uvek otkrije KRIVAC

Foto: youtube.com/Blic, Shutterstock

U Srbiji sva pažnja je trenutno usmerena na nestalu devojčicu Danku Ilić čiji su roditelji saslušani u policiji. Nikola Novak detektiv poligrafista i Božidar Spasić bivši obaveštajac komentarisali su ovoga jutra slučaj nestale devojčice. Dok se bivši obaveštajac Spasić koncentrisao na nelogičnosti u slučaju, Nikola je pričao je o tome kako funkcioniše poligraf. On tvrdi da ako je žena u drugom stanju ne može na ispitivanje.

- Žena ako je u drugom stanju ne sme na ispitivanje, jer ne sme da se izražava takvoj vrsti stresa i poremećena joj je fiziologija, a mi testiramo fiziološke reakcije. Najveći razlog, ne znam kojem je mesecu Dankina majka, ali ako je u u kasnijem stadijumu trudnoće ima dva pulsa u telu - kaže on u emisiji na Prvoj televiziji i objašnjava šta je potrebno za testiranje:

- Prvo, osoba mora biti u emotivnom, psihičkom i fizičkom stanju dok se testira i mora test da se sprovede da bude sve relavantno, da nema ništa sa strane što bi uticalo na neku reakciju, da se uradi po pravilima testiranjima. Velika je šteta što ne može majka da se testira, jer u ovom trenutku poligraf je nešto što bi bilo najkorisnije da eliminiše nekoga iz istrage i da je usmeri na pravac. Ako ima nešto da kriju, to će se saznati.

Foto: republika, facebook

Za nestalom devojčicom traga se već danima, a sada je Nikola Novak objasnio kako funkcionište poligrafsko testiranje kako za ovaj slučaj tako i inače

Da li policija ima pravo da traži od osobe da se podvrgne poligrafskom testiranju, pitao je obaveštajac Božidar Spasić Nikolu Novaka.

- Imaju pravo, ali takođe ta lica imaju pravo da prihvate to ili odbiju, ali ne možete na osnovu toga da li je neko prihvatio ili ne da osudite, isto na osnovu rezultata da li je neko pao ili ne, da ga osudite. Ako imate da se poklapa da je neko pao na poligrafu, da laže, da je sumnjivo, znači poligraf je deo istrage samo - kaže on i objašnjava dalje:

- Mora da postoji posledica padanja ili prolaska na poligrafu, u ovom slučaju postoji, ali ne može da ima strah jer joj se kažu sva pitanja unapred i zna šta je čeka, nema iznenađenja. Može da stigne neko pitanje sa strane, samo ako je neka reakcija između, pa da se smiri, ali znaju sve unapred, ne možete da iznenađujete nikoga, svako će da reaguje na iznenađenje, znaju šta ih čega, a neko ko je kriv zna da ga čeka to pitanje. Neko ko nije kriv, zna da nema veze sa tim.

Nikola Novak objasnio je da se tokom testiranja redosled pitanja menja, te se prate reakcije. Što znači, radi se jedan test, onda drugi i treći, minumum tri puta i to može trajati i dva, tri sata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading