PALA PRVA ODLUKA NA SUĐENJU VRAČARCIMA: Udaljen iz sudnice narko diler iz Novog Pazara

Autor:

Hronika

26.03.2024

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na njega su na Vračaru Dzonijevi vojnici krajem 2019. pucali pet puta, ali su ga samo jednom pogodili i on je preživeo.

PALA PRVA ODLUKA NA SUĐENJU VRAČARCIMA: Udaljen iz sudnice narko diler iz Novog Pazara

Foto: Printscreen MUP

Hapšenje Vračaraca

Sudija je donela odluku da pre čitanja optužnice otpusti oštećene koji su svedoci u ovom postupku.

 

 


Tako da je kazala da sudnicu napuste žene onih na koje je optužena pucala, odnosno spremala i umalo realizova njihove likvidacije. Prvi je izašao Milorad Vukićević čijeg sina je ubio klan Veljka Belivuka, a Vračarci su to prethodno planirali da urade. Zatim je policija pod strogim pravilima u pritvor vratila Samira Divljanovića koji se ranije prezivao Tutić, dilera droge iz Novog Pazara.

 


Na njega su na Vračaru  Dzonijevi vojnici krajem 2019. pucali pet puta, ali su ga samo jednom pogodili i on je preživeo.


Nakon Samirovog sprovodjenja izašle su i žene drugih kriminalaca koje su hteli da smaknu Vračarci.

Žene će naknadno biti pozvane da svedoče u ovom postupku. 

Podsetimo, danas bi trebalo da počne suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi "vračarci" u Specijalnom sudu u Beogradu. Vođa ove grupe je odbegli Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Optuženi bi trebalo da iznesu svoju odbranu pred krivično vanpretresnim većem Specijalnog suda.

Spojene optužnice "vračaraca" i "kavačkog klana"

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku da spoji predmete po četiri optužnice u kojima su optuženi pripadnici "kavačkog klana". Ovo uključuje predmete poznate kao "vračarci", u kojima je Vušović optužen kao vođa grupe, kao i predmet u kojem je vođa označen kao Radoje Zvicer. Takođe su spojene optužnice protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića Čađe i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Teška optužba za ubistva i pokušaje ubistava

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaje ubistava Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića. Ove teške optužbe dodatno naglašavaju ozbiljnost situacije koja će biti razmatrana na suđenju.

Optužbe za organizovanje grupe i pokušaj trovanja cijanidom

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. Ove optužbe dodatno naglašavaju opasnost koju je ova kriminalna grupa predstavljala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading