PRIPADNICI "KAVAČKOG KLANA" PRED LICEM PRAVDE! Specijalni sud u Beogradu spojio četiri optužnice!

Autor:

Hronika

21.03.2024

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Vušović i Radoje Zvicer nalaze se u bekstvu.

PRIPADNICI "KAVAČKOG KLANA" PRED LICEM PRAVDE! Specijalni sud u Beogradu spojio četiri optužnice!

Foto: MUP Srbije, Društvene mreže, Shutterstock, Privatna arhiva

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku da spoji predmete po četiri optužnice koje se odnose na pripadnike tzv. "kavačkog klana". Ova odluka je doneta sa ciljem efikasnijeg vođenja sudskog postupka. Portparol Višeg suda, Milica Veličković, potvrdila je ovu vest i istakla da su spojeni predmeti poznatiji kao "vračarci", u kojima je kao vođa grupe optužen Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, i predmet u kojem je kao vođa označen Radoje Zvicer. Takođe, sa ovim optužnicama spojene su i protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića "Cađe", i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Optužbe i početak suđenja

Optuženim pripadnicima grupe "kavački klan" suđenje počinje u utorak, kada će imati priliku da detaljno iznesu svoju odbranu. Grupa se tereti za nekoliko ozbiljnih krivičnih dela, uključujući ubistva i pokušaje ubistava. Konkretno, optuženi su za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i za pokušaje ubistava drugih osoba kao što su Lazar Vukićević, Samir Divljanović, Miloš Nilović, Andrija Zarić i Arsenije Stefanović.

Neobični detalji optužnica

Pored ubistava i pokušaja ubistava, optuženi Radoje Zvicer i Nikola Vušović se terete i za organizovanje grupe koja je između ostalog pokušala da izvrši atentat cijanidom na osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori, a koja je bila spremna da sarađuje sa istražnim organima te države. Ovi detalji dodatno naglašavaju ozbiljnost optužbi i kompleksnost slučaja.

Bekstvo optuženih

Važno je napomenuti da se optuženi Nikola Vušović i Radoje Zvicer trenutno nalaze u bekstvu, što dodatno komplikuje situaciju oko ovog slučaja. Njihovo bekstvo će svakako imati uticaja na dalji tok sudskog procesa i način na koji će se voditi istraga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading