"ZA TO TAMO KIDAJU RUKU": Otkrivena nova prepiska kavačkog klana, ovako su tekli planovi za šverc droge iz Dubaija!

Autor:

Hronika

25.02.2024

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preko Skaj aplikacije, Lazović, jedan od učesnika u prepisci, obaveštava Milovića o detaljima planova za šverc kokaina.

"ZA TO TAMO KIDAJU RUKU": Otkrivena nova prepiska kavačkog klana, ovako su tekli planovi za šverc droge iz Dubaija!

Foto: Libertas, Mup

Kavački klan, jedna od najpoznatijih organizovanih kriminalnih grupa na Balkanu, ponovo je došao u fokus javnosti zbog isplivlim informacijama iz prepiske sa Skaj aplikacije. Radoje Zvicer, jedan od vođa ovog klana, navodno je imao bliske veze sa nekadašnjim crnogorskim policajcem Ljubom Milovićem, koji ga je obaveštavao o planovima šverca kokaina iz Dubaija.

Prepiska o švercu kokaina iz Dubaija

U prepisci koja je procurela, nekadašnji crnogorski policajac Ljubo Milović komunicira sa Zvicerom i Aleksandrom Acom Mijajlovićem, jednim od suvlasnika kompanije i navodnim organizatorom "Grand klana". Razmenjuju informacije o planovima šverca kokaina iz Dubaija, kao i o mogućim luka za isporuku droge.

Uloga Aca Mijajlovića u kriminalnim aktivnostima

Interesantno je da se u prepisci spominje i Aleksandar Aco Mijajlović, koji je uhapšen 19. februara ove godine pod sumnjom da je jedan od organizatora "Grand klana". On se navodno angažovao da vidi šta može da uradi u vezi sa planovima šverca kokaina iz Dubaija.

Detalji o planovima šverca

Preko Skaj aplikacije, Lazović, jedan od učesnika u prepisci, obaveštava Milovića o detaljima planova za šverc kokaina, uključujući informacije o luka u Bugarskoj, Grčkoj i čak Makedoniji. Ova prepiska otkriva složenost i detaljnost planova kavačkog klana u vezi sa švercom droge.

Korupcija u crnogorskoj policiji

Iz prepiske se jasno vidi da postoji sumnja u korupciju unutar crnogorske policije, s obzirom na blisku saradnju između vođa kavačkog klana i bivšeg policajca. Ovo dodatno potvrđuje duboku povezanost organizovanog kriminala sa institucijama bezbednosti u Crnoj Gori.

- Pitao je Junior ovog što vodi cigare, za vađenje. Trebalo bi da može Grčka i Bugarska. Ne znam je li nam to interesantno... Valja li linija Ekvador - Grčka, nikad to nisam pričao sa mojima. Kao ima firmu, može izvaditi i u Makedoniju da se preuzme - piše Milović preko Skaj aplikacije vođi organizovane kriminalne grupe kavački klan.

Ove nove informacije dodatno bacaju svetlo na aktivnosti kavačkog klana i ukazuju na potrebu za temeljnom istragom i suzbijanjem organizovanog kriminala i korupcije u crnogorskom društvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading