SPOJENE OPTUŽNICE "VRAČARACA" I "KAVAČKOG KLANA": Danas pred sudom iznose odbranu!

Autor:

Hronika

26.03.2024

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje "vračarcima" počinje danas.

SPOJENE OPTUŽNICE "VRAČARACA" I "KAVAČKOG KLANA":  Danas pred sudom iznose odbranu!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Danas bi trebalo da počne suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi "vračarci" u Specijalnom sudu u Beogradu. Vođa ove grupe je odbegli Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara. Optuženi bi trebalo da iznesu svoju odbranu pred krivično vanpretresnim većem Specijalnog suda.

Spojene optužnice "vračaraca" i "kavačkog klana"

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda u Beogradu donelo je odluku da spoji predmete po četiri optužnice u kojima su optuženi pripadnici "kavačkog klana". Ovo uključuje predmete poznate kao "vračarci", u kojima je Vušović optužen kao vođa grupe, kao i predmet u kojem je vođa označen kao Radoje Zvicer. Takođe su spojene optužnice protiv Vuka Ursulova za ubistvo Dragana Ristića Čađe i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Teška optužba za ubistva i pokušaje ubistava

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šarca, kao i pokušaje ubistava Lazara Vukićevića, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andrije Zarića i Arsenija Stefanovića. Ove teške optužbe dodatno naglašavaju ozbiljnost situacije koja će biti razmatrana na suđenju.

Optužbe za organizovanje grupe i pokušaj trovanja cijanidom

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju osobu koja se nalazila u pritvoru u Crnoj Gori i bila je spremna na saradnju sa istražnim organima te države. Ove optužbe dodatno naglašavaju opasnost koju je ova kriminalna grupa predstavljala.

Suđenje u odsustvu za Vušovića i Zvicera

Vušović i Zvicer se trenutno nalaze u bekstvu i njima će se suditi u odsustvu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading