"OVAJ PLAČE"! Jezivo na suđenju Belivukovom klanu! Puštene poruke u vezi sa silovanjem nesrećnog Ilije S.!

Autor:

Hronika

25.03.2024

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvođenju dokaza sa Skaj aplikacije, u sudnici prisustvovala su i trojica svedoka saradnika - Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su učestvovali u zločinima, ali su pristali da priznaju sve i sklope sporazum o svedočenju sa tužilaštvom.

"OVAJ PLAČE"! Jezivo na suđenju Belivukovom klanu! Puštene poruke u vezi sa silovanjem nesrećnog Ilije S.!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkovića i ostalim optuženim pripadnicima njihove kriminalne grupe, koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice kao i jedno silovanje na stadionu FK Partizan nastavljeno je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu izvođenjem prepiske sa Skaj komunikacije.

Preko ove aplikacije, kako tvrdi tužilaštvo, osim poruka, pripadnici klana razmenjivali su i fotografije brutalno mučenih i ubijen žrtava, koje su potom samlevene u kući u Ritopeku i bačene u Savu.

Izvođenju dokaza sa Skaj aplikacije, u sudnici prisustvovala su i trojica svedoka saradnika - Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su učestvovali u zločinima, ali su pristali da priznaju sve i sklope sporazum o svedočenju sa tužilaštvom.

Podsetimo, suđenje Veljku Belivuku i članovima njegove kriminalne grupe, optuženim za više teških zločina, krenulo je ispočetka. Razlog za ponovno pokretanje suđenja je odlazak predsednice Sudskog veća Vinke Beraha Nikićević u penziju. Naime, VSS je doneo odluku da Nikićević prestaje sa sudijskom funkcijom 29. aprila kada odlazi u starosnu penziju, budući da tada navršava 65 godina.

Foto: E-stock, Tanjug, Shuttestock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Vinka Beraha Nikićević, koja je bila predsednica veća u postupku protiv Belivuka i Miljkovića, napušta svoju funkciju zbog sticanja uslova za penzionisanje. Ova odluka će rezultovati promenom predsednika sudskog veća, što će dovesti do ponovnog pokretanja suđenja.

Izvođenju dokaza sa Skaj aplikacije, u sudnici prisustvuju i trojica svedoka saradnika Srđan Lalić, Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su učestvovali u zločinima, ali su pristali da priznaju sve i sklope sporazum o svedočenju sa tužilaštvom.

Evo i kako je teklo suđenje.

"Iskompleksirao me tužilac": Belivuk provocira u strahu od dokaza

U sudnici se puštaju glasovne poruke u vezi sa Ilijom S, kog su članovi klana silovali i mučili u prostorijama na stadionu Partizana. Njegovo svedočenje je bilo zatvoreno za javnost.

Prikazane su prepiske od 9. avgusta 2020.

- Ovaj plače, je*ale ga kamiondžije.

- Dok ne kaže sve, plakaće.

- Us*ao se u gaće.

Potom je puštena glasovna poruka.

- Pu*i ku*čeve kamiondžijama za pare, sipali mu belo u sok, evo plače. Malo da ga sredimo, okupali smo ga, neka odmori malo. Ubedićemo ga da su ga cigani prebili, kad se sredi malo, pustićemo ga da ide kući.

-Neka neko izvadi ku*ac malo, da vidimo da li pu*i stvarno kamiondžijama.

Svedokokrivljeni Srđan Lalić rekao je da prepoznaje svoj, kao i glasove Miloša Budimira i Marka Miljkovića.

- Ovo zasigurno nije moj glas. Videćete da treba meni da verujete. Čuli smo ovaj montirani audio snimak, čuli smo ovde sok i belo, a Lalić je rekao da je u vodu zamešana droga - rekao je Miljković.

Belivuk se javlja opet za reč i kaže:

- Taman sam mislio da se ne javim, al iskompleksirao me tužilac, pa da ne ispadne da sam se uplašio. Nije glas ni Miljkovića, ni Budimira ni Lalića. Ne postoji savršen zločin, pa ni ovaj koji je tužilac pokušao da nam montira. Pitam se da li će tužilac tražiti i transkript svedočenja Ilije S. kad je rekao da ga je Lalić silovao, i da ga je molio da prestane.

Miljković je pitao Lalića da se izjasni je li on silovao Iliju S. Dobio je negativan odgovor. Odbrana je tražila  suočenje Lalića i Ilije S.

Iznenada, umesto pauze radi odmora sudija je prekinula današnje ročište rekavši da ovde zastaje i da će se suđenje nastaviti sutra. 

Zlikovci ubijali i otimali - nosili preskupu odeću i obuću i još se time diče 

U danu otmice Ljepoje, 9. decembra optuženi su razmenili i sledeće poruke koje su upravo prikazane  u sudnici:

- Ja sam spreman, idem da vidim da li sam negativan na koronu, pa idem da čekam na pumpi -  govori Miloš Budmir.

Belivuk je rekao  da Fleš (na skaju Dejan Tešić) kad dođe trubne, i da će mu Bari (Srđan Lalić na skaju) otvotiri vrata

- Magare nek ne izlazi iz kola dok se kapija ne zatvori jer može neko da naiđe i vidi šta se dešava - rekao je Belivuk.

- Na ovom nečemu što i dalje ne znamo šta je nije moj glas - ponavlja Belivuk kao i nakon svake svoje glasovne poruke. 

- Na ovom tonskom zapisu tvrdim da nije glas Veljka Belivuka i da Lalić priča neistinu -  rekao je Miljković. 

Posle negiranja svih optuženih da su prepoznali glasove,njihov glavni advokat Dejan Lazarević govori o neslaganju vremena poruka i realnih dešavanja jer navodno optuženi javljaju da su oteli Ljepoju dok se on prema navodima tužilaštva u tom momentu nalazi u taksiju na Čukaričkoj padini.   

-Nema svrhe gledati ove poruke koje nemaju veze sa činjeničnim stanjem ni istinom - rekao je Lazarević. 
 Prikazuju se jezive fotografije izmučenog Milana Ljepoje, krvave glave izobličene od uraca. ČItav set fotografija prikazuje mrtvog golog Ljepoju na najlonu.Iznad njega u jednom momentu stoji neka osoba. 

- Na drugoj fotografiji se vide noge Veljka Belivuka, prepoznao sam njegove bele patike i na njima je bilo tragova krvi -  izjasnio se svedok okrivljeni Srđan Lalić. 

- Ovakve patike u životu nisam imao- ubeđuje Belivuk sudiju.

- Znam gde je nastala ova fotografija- u kancelariji Saše Ivanića - govori Belivuk likujući da uzvraća udarac tužiocu. 

Tužilac saša Ivanić reagujre i traži transkript sa suđenja i fotografiju koju je komentarisao Belivuk, zarad procene da li se radi o krivičnom delu ometanja dokazivanja, što želi da mu stavi na teret.  Branilac lqazarević je navode tužioca ocenio kao zastrašivanje Belivuka navodeći da zna da se neće uplašiti. 

- Belivuk uglavnom nosi Luj Viton patike čak u njima i trenira - kazao je Miloš Budmir braneći šefa.

 

15.11 - Lalić: Ja sam organizovao da falsifikovana dokumenta stignu u Prištinu

U sudnici su izvedene dve fotografije, belog mercedesa u garaži, ovlašćenja za automobil, dokumentacije za prenos, a potom i poruke na engleskom jeziku u kojima neko piše da je u hotelu u Turskoj.

Za reč se javio optuženi Marko Miljković.

Miljković: Videli smo sad neki dokument da navodno Zdravko Radojević ovlašćuje, a čuli smo da Zdravko Radojević nikada nije bio vlasnik ni fiktivni, ni ne fiktivni. To je dokaz da je sve ovo montirano.

Za govornicu stražari izvode Miloša Budimira.

Budimir: Istu situaciju sa engleskim smo imali i 8. marta. Gledali smo na engleskom, a u optužnici sve piše na srpskom. Ko nama šta ovde montira i podvaljuje.

Za reč se javio svedok saradnik Srđan Lalić.

Lalić: Ovo je konverzacija na engleskom Miloša Budimira i njegove veze za travu. Ja sam organizovao da ova dokumenta, koja su falsifikovana, stignu u Prištinu. Tada je Zdravko Radojević već pokojni.

Ponovo se javio Miloš Budimir.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijalci

Budimir: Ja da sam znao da će Lalić da skoči da brani tužilaštvo, ostao bih ovde. Da čujemo da li je u sporazumu potpisao tačku za falsifikat, ne znam više ni šta izmišlja ta marioneta tužilaštva, kao ja sam nekom slao preko njega, ne znam ni šta priča. Kad je video da su mu tužiocu u procepu, sad je skočio da ih brani.

15.03 - Belivuk: Svaka poruka može da se menja

Za reč se javio Belivuk.

Belivuk: Svaka poruka može da se menja, da se prekucava. Ako dozvolite da saradnica dva puta klikne na poruku i doda slovo, pisaće to slovo, ovde lako u sudnici možemo da dokažemo da ove poruke mogu da se prekucavaju. Izjava tužioca Saše Ivanića da je ovo izvornik je fikcija, naučna fantastika. Nikada svedoci saradnici u svojim lažima nisu rekli da smo pisali na engleskom, a prošli put su izvođene poruke na engleskom. Uopšte me ne interesuje da li je to menjano ovde, u Engleskoj ili Belgiji.

14.54 - Prikazane slike Radojevića i poruke Miljkovića

Sudija je saopštila da se sada nastavlja sa gledanjem, čitanjem i slušanjem dokaza sa Skaja.

Prvo su prikazane slike Zdravka Radojevića, u narandžastom duksu, vezan sivom trakom preko usta.

Bojan Hrvatin: Ovo su slike u kući, Zdravka Radojevića, dok ga pripremamo za lažnu pucnjavu na kuću. Na ostalima je on u klanici.

Prethodno, u sudnici su prikazane i poruke od 24. decembra 2020.

Prema optužnici, fotografije ubijenih uz sledeće poruke poslao je Marko MIljković.

- To je to što nam treba brate da ne ostanemo bez njih

- Sutra ću da počnem da prebacujem slike i da ga zaštekamo. Sve su krvnici bili ne neki civili

14.50 - Budimir se pojavio

Za reč se javio optuženi Miloš Budimir, koji je zbog stomačnih tegoba izostao sa nekoliko prethodnih suđenja.

Budimir: Zante i sami šta mi se desilo prošli put. Samo imam ispravke na transkripte, neću polemisati o vašoj penziji.

14.45 - Advokat Perendija se pobunila jer sudija ide u penziju, suđenje se ipak nastavlja

Za reč se odmah na početku javila advokat Miljana Perendija.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Specijalci

- Sudija mi smo iz medija saznala da vi idete u penziju, ali mislim da bi trebalo da znamo šta se dešava. Mislim da su sva suđenja nepotrebna i da gubimo vreme, jer će suđenje pred novim sudijom morati da krene iz početka, osim ako ne postoji neki dogovor da se na brzinu pregleda Skaj i saslušaju svedoci sradnici. Ne znam šta je vama u planu. Izvinjavam se okrivljenima koji su u pritvoru, ali šta ako dođe novi sudija koji nikada nije video svedoka saradnika i da se to čita? Da nisu objavili to, pa da se pravimo da se ništa ne dešava, ali šta vi možete da završite u ovom predmetu u narednih mesec dana. Jedino ako imate neka saznanja da ćete ostati, pa da nastavimo, u suprotnom je to maltretiranje nas. Koliki su troškovi dovođenja, advokata po službenoj dužnosti? - predložila je advokat Filipa Ivanovskog da se suđenje odloži.

Tužilac je naveo da tužilaštvo nema predlog i da postoje uslovi za održavanje pretresa i da nema razloga da se polemiše o odlasku u penziju sudije. Sudija Vinka Beraha Nikićević je navela da je tačno da njena sudijska funkcija prestaje 29. aprila.

- U ovom momentu ja sam i dalje sudija i diskutovanje o tome da li sudija ide u penziju ili ne ne treba da bude predmet diskusije u sudnici, niti smetnja da se suđenje održi. To što sudija odlazi u penziju nije razlog za neometano vođenje postupka - navela je sudija.

Suđenje se, odlukom veća, nastavlja i da se gledaju i slušaju dokazi sa Skaj aplikacije.

14.34 - Počinje suđenje

Sudsko veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivanjem svih prisutnih, dvojice tužilaca za organizovani kriminal, optuženih, njihovih branilaca, svedoka saradnika, kao i zastpnika oštećenih porodica.

14.06 - Pripadnici klana u dva odvojena konvoja dovedeni u sud

Pripadnici klana, koji borave u pritvoru u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj, uz sirene i u pratnji Žandarmerije u dva odvojena konvoja prebačeni su u zgradu suda u Ustaničkoj ulici. Oni su sprovedeni uz sirene, a saobraćaj je povremeno obustvaljan.

Inače, na prethodnom suđenju i u samoj sudnici bile su pojačane mere obezbeđenja, zbog navodnih pretnji na koje su se žalili svedoci saradnici, a za koje tvrde da im ih upućuju pripadnici klana.

Na redu su dokazi sa skaja vezani za ubistvo Milnaa Ljepoje Pink pantera iz Niša, koji je prema optužnici ubijen 9. decembra 2020. u kući u Ritopeku. U sudnici su izvedene dve fotografije, belog mercedesa u garaži, ovlašćenja za automobil, potvrda o prenosu vozila, a potom i poruke na engleskom jeziku u kojima neko piše da je u hotelu u Turskoj. Javlja se za reč Marko Miljković.

- Videli smo sad neki dokument da navodno Zdravko Radojević ovlašćuje, a čuli smo ovde ranije da Zdravko Radojević nikada nije bio vlasnik auto ni fiktivni, ni ne fiktivni. To je dokaz da je sve ovo montirano- kazao je Miljković.

Srđan Lalić kaže da može da pojasni da se radi o konverzaciji Albanca i Marka Budmira.

- Dokumenta su falsifikovana, ja sam sredio da ih pošalju za Prištinu. Ta dokumenta su urađena nakon ubistva Radojevića - rekao je Lalić.

Branilac Dejan Lazarević traži da se tužilaštvo izjasni na to što je Lalić priznao da je falsifikao dokumenta jer ga je sporazum obavezao da sve prizna. U porkuma sa skaja od 8. decembra 2020. optuženi dogovaraju kupovinju džakova, najlona i drugih rekvizita koje su prema iskazima svedoka koristili prilikom ubistva i mlevenja žrtva u Ritopeku. - Uzeo sam najlone za pod i sa strane, 10 belih jakih džakova..

- Nema veze spakovaćemo ga u parčiće ,pa ću ja da ga kuvam brate- - Pripazi se ti malo dok ne vidim kako da ga oderem! Smrad, devil koji je u 40 godina istripovao da bude krimos - piše Belivuk. Miljković u jednoj poruci piše:

- Ubićemo ga, samo pusti mene da ga obradim kako treba. Sutra da završim Zvonceta, pa ćemo sve da uklopimo.

BONUS VIDEO 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading