NJEGOVO UBISTVO BILO POVOD ZA KRVAVE DEVEDESETE: Danas se navršavaju 34 godine od BRUTALNE LIKVIDACIJE LAKONIĆA - Evo ko je on bio! (VIDEO+FOTO)

Autor:

Hronika

25.03.2024

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Andrija Lakonić, inače poznati bokser, stradao je u svojoj 30. godini nakon svađe sa svojim prijateljima, takođe poznatim imenima u podzemlju, Darkom Ašaninom i Veselinom Veskom Vukotićem.

NJEGOVO UBISTVO BILO POVOD ZA KRVAVE DEVEDESETE: Danas se navršavaju 34 godine od BRUTALNE LIKVIDACIJE LAKONIĆA - Evo ko je on bio! (VIDEO+FOTO)

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Pre tačno 34 godine, tačnije u noći između 22. i 23. marta 1990. godine, dogodila se likvidacija Andrije Lakonića, poznatog pod nadimkom Laki, u beogradskom klubu "Nana". Ovo ubistvo i dalje je obavijeno velom tajne, a iako postoji nekoliko verzija, ono nikada nije rasvetljeno.

Svađa sa fatalnim ishodom

Andrija Lakonić, inače poznati bokser, stradao je u svojoj 30. godini nakon svađe sa svojim prijateljima, takođe poznatim imenima u podzemlju, Darkom Ašaninom i Veselinom Veskom Vukotićem. O tome ko je tačno pucao i iz koliko pištolja, ostala su brojna nerazjašnjena pitanja.

Jedna od verzija sukoba sugeriše da je do svađe došlo zbog devojke, dok druga povezuje pozadinu ubistva sa likvidacijom albanskog emigranta Envera Hadrija u Briselu, krajem marta iste godine. Interesantno je istaći da su Lakonić, Vukotić i Ašanin u to vreme radili za Državnu bezbednost na eliminaciji politički nepodobnih emigranata, a verovalo se da su upravo oni trojica izvršili Hadrijevo ubistvo.


Haos u podzemlju i policiji

Ubistvo Andrije Lakonića izazvalo je pravi haos kako u podzemlju, tako i među policijskim strukturama. Na mestu zločina pojavio se čak i Miroslav Bižić Biža, tadašnji načelnik Odeljenja za maloletnike, čime je dodatno pojačana misterija oko ovog slučaja.

Postojale su tvrdnje da je Bižić pomogao Ašaninu i Vukotiću da pobegnu, kao i da je uklanjao dokaze, a čak se spekulisalo da je bio prisutan u Lakonićevom stanu odmah nakon saznanja o ubistvu kako bi uklonio kompromitujući materijal koji bi ga povezivao sa Saveznom službom.
Republika

Foto: facebook.com/Legende devedesetih

Andrija Lakonić

 


Obračun službi i tragični kraj

Nakon likvidacije Lakonića, došlo je do obračuna između Savezne i Republičke službe, a Miroslav Bižić je čak završio na optuženičkoj klupi zbog pomaganja ubicama, iako je kasnije oslobođen. Vukotić je ostao u bekstvu, dok je Ašanin likvidiran 1998. godine.

Bižić je nakon toga radio kao privatni detektiv, da bi nažalost 1996. godine i sam postao žrtva likvidacije na stepenicama starog "Merkatora".

Nažalost, i pored proteka 34 godine, likvidacija Andrije Lakonića i dalje ostaje jedna od najvećih misterija kriminalnog podzemlja, ostavljajući mnoga pitanja bez odgovora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading