UPRAVNIK ZATVORA IMAO SUKOBE SA ZAPOSLENIMA?! Kontrola pokazala da je radio nezakonito

Autor:

Hronika

23.03.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konačnim nalazom nadzora sprovedenog nakon ubistva osuđenika Stanimira Brajkovića utvrđena je osnovana sumnja za težu povredu radne dužnosti stražara i medicinskog osoblja

UPRAVNIK ZATVORA IMAO SUKOBE SA ZAPOSLENIMA?! Kontrola pokazala da je radio nezakonito

Foto: facebook, drustvene mreze, rts/printscreen

Ministarstvo pravde suspendovalo je i udaljilo sa posla bivšeg upravnika KPZ "Padinska skela" Vladimira Bukvića i još deset zaposlenih zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom povodom smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brankovića.

Trojica osumnjičenih, Srećko S., Saša S. i Dalibor P., nalaze se u pritvoru zbog sumnje da su psihički, fizički i seksualno zlostavljali Stanimira Brajkovića u zatvoru, što je dovelo do njegove smrti.

Postoji niz indikacija o propustima u upravljanju zatvorom, uključujući nezakonito i nepravilno sprovođenje rada, nedostatak odgovarajuće interne kontrole i nedovoljnu reakciju na pritužbe i upozorenja od strane osoblja i osuđenika, prenosi Politika.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Grob Stanimira Brajkovića

Navodi se da je upravnik Bukvić imao sukobe sa zaposlenima i da su pritužbe na njegovo ponašanje bile ignorisane od strane direktora uprave i ministarke pravde.

Ministarstvo pravde je pokrenulo disciplinske postupke protiv osoblja, a više javno tužilaštvo vodi istragu protiv osumnjičenih za zlostavljanje.

Postavlja se pitanje odgovornosti upravnika za incident, uključujući pitanje njegove obaveze da odmah pokrene internu istragu po Istanbulskom protokolu nakon smrti osuđenika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading