OKO NA ZAPOSLENE U ZATVORU: Medicinski tehničar i stražari pod istragom!

Autor:

Hronika

21.03.2024

15:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispituje se da li su medicinski tehničar i stražari zatvora počinili krivično delo u odnosu na brutalno ubijenog Stanimira.

OKO NA ZAPOSLENE U ZATVORU: Medicinski tehničar i stražari pod istragom!

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal

Odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzelo je korake ka istrazi smrti Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru KPZ "Padinska Skela". Nalozi su poslati policiji i ustanovi za izvršenje krivičnih sankcija kako bi se utvrdili eventualni propusti i odgovornosti u vezi sa ovim slučajem.

Nalog je dat policiji da obavi detaljne razgovore sa trojicom zaposlenih u Službi za obezbeđenje KPZ "Padinska Skela", kao i sa medicinskim tehničarom koji je bio u kontaktu sa Brajkovićem pre njegove smrti. Takođe, traženo je da se ispita medicinska dokumentacija ubijenog čoveka, uključujući izveštaje o pregledima u zavodu.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal

Zatvor

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija izdala je saopštenje u vezi sa ovim slučajem, ističući da je Zaštitnik građana bio u nenajavljenoj poseti zatvoru samo dva dana pre Brajkovićeve smrti. Takođe, Uprava je pokrenula disciplinski postupak protiv zaposlenih u vezi sa ovim slučajem, rezultirajući smenjivanjem dotadašnjeg upravnika (prebačen je na niže radno mesto) i suspenzijom sedmoro službenika.

Osumnjičeni svalili krivicu na jednu osobu

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, optuženi Saša S. i Dalibor P., suočili su se sa teškim optužbama da su zajedno sa Srećkom S. mučili i silovali do smrti Stanimira Brajkovića.

U svojim odbranama, optuženi su pokušali da prebace krivicu jedan na drugoga, dok su detalji ovog zločina privukli pažnju javnosti.

Optuženi Saša je svoju odbranu zasnovao na negiranju navoda o naređivanju mučenja, ističući da je Srećko bio taj koji je vršio zlostavljanje deke. Tvrdi da je to bio Srećkov način da kazni deku zbog toga što više nije imao novca da mu kupuje cigarete i hranu u zatvorskoj kantini. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ko je ko?

22.03.2024 16:34

Pa, jel ga video i pregledao lekar ili medicinski tehničar?