KOŠTALO GA ŽIVOTA TO ŠTO JE LAGAO LEKARE? Svedoci iz ćelije tvrde da se Stanimir PLAŠIO da prizna odakle mu povrede!

Autor:

Hronika

22.03.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon tragičnog događaja koji je potresao javnost, dvojica osuđenika su iznela svoje svedočenje o brutalnom zlostavljanju Stanimira Brajkovića.

KOŠTALO GA ŽIVOTA TO ŠTO JE LAGAO LEKARE? Svedoci iz ćelije tvrde da se Stanimir PLAŠIO da prizna odakle mu povrede!

Foto: Društvene mreže, E stock, Printscreen/https://www.youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal

Dvojica osuđenika kažu da su molili stražare za pomoć, ali da je reakcija usledila tek kada je Stanimiru Brajkoviću pozlilo.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah pokrenula disciplinski postupak kako bi utvrdila eventualne propuste u radu zaposlenih u zatvoru u Padinskoj skeli. Dotadašnji upravnik je suspendovan, kao i sedmoro službenika.

Pored interne istrage, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će ispitati i eventualnu krivičnu odgovornost određenih osoba, uključujući i one koji su bili u poseti kancelariji Zaštitnika građana dva dana pre Brajkovićeve smrti. 

Foto: ST/Vladimir Lukić

Umrlica Brajković Stanimira

- Dvojica osuđenika iz ćelije koji su bili svedoci svih maltretiranja starijeg čoveka kažu da su stražarima sve prijavljivali. Ti svedoci kažu da su se plašili za svoje živote te se nisu suprotstavili trojici nasilnika. Isto tako su ispričali da su od mnogih stražara tražili pomoć, međutim, svaka reakcija stražara je izostala sve dok Brajkoviću nije pozlilo. Tada su ga konačno odveli kod lekara - kaže izvor "Blica".

Prema njegovim rečima, Brajković je po dolasku u bolnicu toliko izgubio poverenje u zatvorsku Upravu da se i lekarima plašio da prizna da ga maltretiraju, te je rekao da "sam pada".

- Ti lekari nisu zahtevali detaljnije preglede koji bi otkrili pravu prirodu povreda i nisu uzeli u obzir da retko kada maltretirani osuđenici sami prijavljuju nasilnike - dodaje izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Lekar

22.03.2024 16:31

Naravno da je lagao,stražari i lekar se nasmeju kad oni slažu da su pali ili se sami povredili jer znaju da je tučen i da laže jer se plaši.A lekar je mogao da mu spasi život bez da se meša u to, ako se već za sebe plašio.Pacijenta koji iznenada svakodnevno pada pošalje u bolnicu na ispitivanje.Spadio mu život i skratio mu i olakšao odskuženje kazne u 75.g.života zbog 1 petarde.Mogao ali nije i sam će morati celog života da živi sa tim.

Odgovori 10 0