GROB KRVNIČKI UBIJENOG STANIMIRA U PADINJAKU ZAPUŠTEN I PRAZAN! Niko se ne pojavljuje, tužne scene sa groblja - najlon i veštačka trava! (FOTO)

Autor:

Hronika

21.03.2024

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa portala Republika na grobu ubijenog Stanimira B.

GROB KRVNIČKI UBIJENOG STANIMIRA U PADINJAKU ZAPUŠTEN I PRAZAN! Niko se ne pojavljuje, tužne scene sa groblja - najlon i veštačka trava! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić

Na Mladenovačkom groblju ekipa Republike skoro 40 dana od sahrane, zatiče tužnu sliku kod humke ubijenog Stanimira Brajkovića. Dva skromna buketa od veštačkog cveća. Na pola groba najlon, a sa drugog kraja veštačka trava i krst sa belim platnom.

Grobari kažu da od sahrane ne viđaju da bilo ko dolazi i da se i dalje prepričava kako je pokojnik u mukama umro.

Mladenovčanin Stanimir Brajković, starac koji je završio u mukama danima mučen i prebijan u zatvoru, godinama je živeo na rubu egzistencije. Njegove komšije u šestospratnoj stambenoj zgradi o njemu imaju samo lepe reči, ali sa setom govore o njemu.

- Bio je dobrica. Uvek je svakog lepo pozdravio i pomogao ako bi ga zamolili za pomoć. Cane moler su ga zvali u čitavom kraju. Živeo je sam i sa svojim sinovima nije kontaktirao duže vremena. Ima ih dvojicu. Bili su zajedno svi u inostranstvu da rade skupa moleraj i onda su se poslovno razišli, pa se on vratio i ovde zaradjivao po neku crkavicu- ispričala je crnka srednjih godina sa sprata Brajkovića.

Naša sagovornica je kazala da se strašno potresla kada je saznala da je otišao u zatvor zbog petarde, a da je zgrožena na koji način je umro.

- Prijavili su ga tu neki, smetalo im je što je bacio petardu, a ljudi pucaju, bacaju vatromete i nikom ništa. Otišao je u zatvor zato što i kod kuće nije imao uslove, ali mi nije jasno da tako starog čoveka utamniče zbog sitnog prekršaja i da ga tamo zapostave i prepuste huliganima- rekla je komšinica.

Svim komšijama Brajkovića je nepojmljivo da u zatvoru niko ne reaguje i da uopšte bude moguće da nasilnici maltretiraju starca i da mu nanesu povrede opasne po život.

- Kako je moguće da se ne vidi da čovek ima unutrašnje krvarenje. Kakvu su to zatvori gde huligani i nitkovi biju starce i niko ne reaguje?! - pita zgrožena žena.
Nju je uznemirilo i kada su sinovi pokojnika došli brže bolje u njegov stan da bi se okoristili.

- Nije im bio dobar za života, a kao kobci su dotrčali da sredjuju stan da bi ga prodali. Moji mi brane da se mešam, a tako bih pitala kako ih nije sramota- istakla je komšinica.

U alkoholu nalazio utehu,skupljao lutalice da nekom pruži pažnju

Komšije nesrećnog Stanimira każu da su ga sretali sa pivom u rukama ili čokanjčićem u rukama, ali da nikada nikog nije uvredio.

- Svakog je pozdravljao i mlado i staro i to ljubazno. I ako je voleo da popije on nikada nije bio neprijatan, ni napadan. U alkoholu je izgleda nalazio utehu i razonodu od teškog samačkog života. Mi smo mu donosili povremeno nešto hrane a on se zahvaljivao i govorio da ne treba jer slavo jede, a tako i jeste bilo.

Komšija koji je decenijama bio u dobrim odnosima sa Stanimirom tvrdi da je njegova porodica urušena sa smrću Canetove supruge i da je od tada on bio usamljen.

- Žena mu je davno umrla i on je ostao sam. Družio se na pijaci i kući dovlačio lutalice da ima živu dušu uz sebe, a i da ih ugreje isko u stanu u poslednje vreme nije imao struju. Isključili su mu je zbog 30.000 duga- stidnutih usana zaključuje komšija priču o jednom mučno svršenom ljudskom životu.

Podsetimo, Stanimira su silovala trojica mladića u zatvoru Padinska Skela. Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama, a jednom prilikom ga je Dalibor P. kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša S. ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko S. peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading