OSUMNJIČENI ZA MUČENJE STANIMIRA DUGOVALI 706.000! Osuđivani 26 puta, a evo kako su se pravdali!

Autor:

Hronika

22.03.2024

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećko S., Saša S. i Dalibor P., trojica su osumnjićenih za brutalno prebijanje i silovanje penzionera iz Mladenovca, Stanimira Brajkovića u zatavoru Padinska skela u Beogradu, osuđivani su ukupno 26 puta.

OSUMNJIČENI ZA MUČENJE STANIMIRA DUGOVALI 706.000! Osuđivani 26 puta, a evo kako su se pravdali!

Foto: facebook, drustvene mreze, rts/printscreen

Trojica osumnjičenih, Srećko S. (20), Saša S. (20) i Dalibor P. (22), našli su se u centru pažnje zbog optužbi za brutalno prebijanje i silovanje penzionera Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru Padinska skela u Beogradu. Ono što dodatno intrigira javnost jeste činjenica da su ovi mladići već bili osuđivani čak 26 puta pre ovog incidenta, a pošto nisu imali para da plate prekršajne kazne, sva trojica su završila u zatvoru u Padinskoj skeli.

Trojica osumnjičenih su ukupno trebali da plate 706.000 dinara zbog saobraćajnih prekršaja i prekršaja o Zakonu o ličnoj karti koje su napravili. Od njih trojice, najviše prekršajnih presuda ima Srećko S., čak 20, dok Dalibora P. ima 4, a Saša S. dve. Inače, sva trojica su prekršaje počinili tokom 2021. i 2022. godine, prenosi Kurir.

Žrtva Stanimir Brajković (74) je zbog bačene petarde bio prekšajno osuđen na novčanu kaznu od 30.000 dinara. Brajković je završio u istom zatvoru gde je doživeo nezamislive strahote. Bio je mučen, prebijan i na kraju silovan do smrti.

 

Srećko osuđivan čak 20 puta

Srećko S. (20) osuđivan je čak 20 puta, a u zatvor je otišao 19. decembra 2023. godine i trebalo je da izađe 27. septembra, ali kako je u međuvremenu optužen da je u zatvoru počinio teško krivično delo ubistvo, neće se skoro naći na slobodi.

Niz prekršaja počeo je kada je na teritoriji Lazarevca upravljao mopedom bez saobraćajne dozvole, i to sa vozilom koje nije bilo registrovano. Ovaj incident rezultirao je novčanom kaznom od 50.000 dinara, čime je Srećko prvi put dospeo u sukob sa zakonom.

Foto: facebook

Srećko S.

Međutim, njegovi problemi sa zakonom nisu se zaustavili samo na prekršajima u saobraćaju. Srećko je osuđen na novčanu kaznu zatvora od 5.000 dinara zbog neposedovanja lične karte, a kasnije je ponovo kažnjen sa istom novčanom kaznom iz istog razloga. Dodatno, dobio je kaznu od 100.000 dinara zbog neposedovanja vozačke dozvole prilikom upravljanja automobilom marke Audi.

Uz sve ove neobične prekršaje, Srećko je iznenadio svojim objašnjenjem za vožnju bez vozačke dozvole. Tvrdio je da je seo u automobil kada je sin od njegovog brata dobio napad gušenja, te da je morao da ga odveze kod lekara jer nije bilo nikoga drugog kod kuće.

Januara naredne 2022. godine osuđivan je ponovo zbog neposedovanja lične karte, kada je dobio da plati 10.000 dinara, a razlog zašto još uvek nije podneo zahtev za njeno izdavanje bio je taj, kako kaže, jer su mu oba roditelja preminula, pa je sve vreme sakupljao dokumentaciju kako bi mogao da dobije ovaj dokument, nakon čega je tvrdio da je nameravao ovih dana da podnese zahtev.

Narednih osam puta Srećko je kažnjen zbog neposedovanja ličnog dokumenta. Ovo je postala uobičajena situacija za njega, pri čemu je deveti put kazna za ovaj prekršaj iznosila 6.000 dinara.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@RTSSajtZvanicniKanal

Zatvor

Interesantno je da je Srećko dva puta kažnjen sa po 65.000 dinara zbog upravljanja vozilom bez vozačke dozvole. U jednoj situaciji je navodno žurio u apoteku da kupi lekove, dok je drugi put tvrdio da su ga drugari zamolili da preveze staro gvožđe.

Česti prekršaji su se nastavili pa i neodazivanja na pozive za vojni rok. Njegovo obrazloženje za izbegavanje vojnog roka bilo je vezano za česte odsutnosti od kuće, dok je često radio sezonske poslove u različitim mestima. 

Kao posledica neplaćanja kazni za prethodne prekršaje, Srećko je dobio kaznu zatvora od 15 dana. Zbog neplaćanja kazni tokom poslednje četiri godine, bilo je planirano da izdržava kaznu zatvora do septembra ove godine.
 

Saša S. osuđivan dva puta

Prvi put Saša je osuđen na novčanu kaznu od 5.000 dinara zbog neposedovanja lične karte, a drugi put zbog saobraćajnog prekršaja, dobio je da plati 120.000 dinara kada je vozio bez vozačke dozvole i to pod dejstvom alkohola, a pravdao se time da mu se supruga porodila, te je iz tog razloga izašao da počasti prijatelje.

Republika

Foto: Društvene mreže

Saša S.

 

Dalibor P. osuđivan četiri puta

Treći osumnjičeni za jezivo prebijanje penzionera, osuđivan je tri puta zbog upravljanja vozilo bez vozačke dozvole, kada mu je izrečena kazna zatvora jednom od 100.000 dinara i druga dva puta po 50.000 dinara. A četvrti put novčana kazna je iznosila 5.000 dinara zbog neposedovanja lične karte.

Foto: ST/Vladimir Lukić, E-Stock, facebook

Dalibor P. (levo)

Prilikom saslušanja, Dalibor je jednom prilikom izjavio da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole zato što je hteo da nauči da vozi, s tim da je svaki put prilikom saslušanja, osumnjičeni molio sudiju da mu se kazne ublaže zbog toga što nije bio zaposlen nigde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading