DIGLA KREDIT U IME KLIJENTKINJE? Uhapšena bankarka u Užicu zbog zlopotrebe položaja

Autor:

Hronika

22.03.2024

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

D. M., zaposlena u banci, navodno je potpisala nalog za isplatu 346.600 dinara kredita koji je zadržala za sebe, prouzrokujući materijalnu štetu banci.

DIGLA KREDIT U IME KLIJENTKINJE? Uhapšena bankarka u Užicu zbog zlopotrebe položaja

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su D. M. (49) iz Užica zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

U junu 2022. godine, u ekspozituri jedne banke u Užicu, dogodio se slučaj sumnjive radnje zaposlene koja je sačinila i potpisala dokumentaciju za obradu i odobrenje kredita od 660.000 dinara mimo znanja klijentkinje na koju se kredit odnosio.

 

D. M., zaposlena u banci, navodno je potpisala nalog za isplatu 346.600 dinara kredita koji je zadržala za sebe, prouzrokujući materijalnu štetu banci, prenosi Blic.


Osumnjičena je privedena nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu, a istraga je u toku.

Foto: Shutterstock

Novac - Ilustracija

Ovaj slučaj baca svetlo na pitanje odavanja poverenja i zloupotrebe položaja u finansijskim institucijama. Klijenti banaka očekuju da će njihovi lični podaci i finansijske transakcije biti tretirani sa najvišim stepenom poverljivosti i poštovanja. Međutim, kada dođe do zloupotrebe poverenja od strane zaposlenih, to može imati ozbiljne posledice po sve uključene strane.

Zloupotreba poverenja u finansijskim institucijama može dovesti do ozbiljnih finansijskih gubitaka, kako za same institucije, tako i za klijente. Pored toga, takvi slučajevi mogu narušiti ugled banke i dovesti do gubitka poverenja klijenata.

Ukoliko se dokaže krivica osumnjičene osobe, ona će snositi pravne posledice za svoje postupke. Krivična prijava i privedba nadležnom tužilaštvu samo su početak mogućih pravnih postupaka koji bi mogli uslediti u ovakvim situacijama.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading