"NE ZNAM ŠTO JE TO URADIO, ORUŽJE NIJE MOJE!" Otac Uroša Blažića negira krivicu!

Autor:

Hronika

19.03.2024

14:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Masakr se dogodio 04.05.2023.

"NE ZNAM ŠTO JE TO URADIO, ORUŽJE NIJE MOJE!" Otac Uroša Blažića negira krivicu!

Foto: MUP, Facebook

Radiša Blažić, stanovnik sela Dubona kod Mladenovca, našao se na optužnici Višeg javnog tužilaštva u Smederevu zajedno sa svojim sinom Urošem, koji je 4. maja 2023. počinio masakr. Blažić je optužen da je svom sinu obezbedio "kalašnjikov" i pištolj, ali on tvrdi da oružje pripada njegovom sinu Urošu.

Porodična tragedija potresa selo Dubona

Masakr koji se dogodio 4. maja 2023. u selima Dubona i Malo Orašje kod Smedereva izazvao je veliku potres među meštanima. Uzrok ovog tragičnog događaja navodno leži u oružju koje je Uroš Blažić koristio, a koje je, prema optužnici, obezbedio njegov otac Radiša.

Optužbe i tvrdnje

Radiša Blažić tvrdi da oružje koje je njegov sin koristio nije njegovo, već pripada Urošu.

- Ne znam zašto je moj sin uradio to što je uradio, ali oružje koje je koristio nije moje i ja nisam ni znao da ga on ima - rekao je Radiša na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, koje je podiglo optužnicu protiv njegovog sina i njega. 

Radiša Blažić se tereti da je od 2021. u stanju smanjene uračunljivosti, neovlašćeno nabavljao i držao veću količinu oružja, municije i bombi.

- Kada sam čuo da je u podrumu imao džak i da je pucao u njega, zaprepastio sam se. Uroš nikada nije pričao o oružju, niti je pokazivao ljubav prema lovu, iako sam ja išao - izjavio je 11. maja prošle godine na saslušanju otac masovnog ubice:

- Oružje koje je nađeno u obe kuće nije moje, a ne znam odakle moji otisci na oružju koje je zaplenjeno.

Uroš Blažić, mladić optužen za masakr, prema navodima Kurira, tereti se da je zločin počinio koristeći oružje svog oca, Radiše Blažića. Međutim, Radiša Blažić tvrdi suprotno, ističući da nema nikakve veze sa tim događajem i da je njegov sin sam nabavio sporno oružje.

- Da sam znao, to oružje bih predao policiji. Ne znam ko je mogao da donese oružje, siguran sam da nije moja žena, kao ni moj otac, moguće da je Uroš. Kuća u Šepšinu dobro je obezbeđena i samo je Uroš imao ključ od nje. Kuću u kojoj je živeo Uroš kupio sam 2012, ali sam na Đurđevdan 2013. to i overio kod notara na moje ime. Ta kuća bila je u sivoj fazi, trebalo je dosta da se sređuje jer nije imala ni vodu ni struju. Kuću sam kupio jer imam dva sina i hteo sam da jedan od njih s porodicom živi tamo. U međuvremenu, porodica se dogovorila da Uroš pređe da živi - rekao je drugookrivljeni i dodao da je Uroš 2021. počeo da živi sam u toj kući u Šepšinu, selu pored Dubone.

- Inače, on se u tu kuću preselio i pre nego što je ona 2021. završena. Često je bio tamo, nadgledao je sa mnom majstore. Sve dok se kuća nije sredila, često sam išao tamo, a kada se Uroš preselio, išao sam ređe - naveo je okrivljeni Radiša. Radiša Blažić potvrdio je i da su protiv njegovog sina ranije, dok je bio maloletan, ali i nakon toga, podnošene krivične prijave sa elementima nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading