POTVRĐENO PISANJE REPUBLIKE: Tužiteljki Božović oduzeto vođenje istrage u slučaju ubistva MMA borca

Autor:

Hronika

14.03.2024

12:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republika je prva pisala o propustima koje je tužiteljka Božović načinila u slučaju ubistva MMA borca.

POTVRĐENO PISANJE REPUBLIKE: Tužiteljki Božović oduzeto vođenje istrage u slučaju ubistva MMA borca

Foto: Youtube

Rukovodstvo Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je donelo odluku da se zbog narušenog poverenja javnosti od tužiteljke Milene Božović oduzme vođenje istrage protiv V.G. i M.D. osumnjičenih za krivično delo Teško ubistvo, odnosno brutalno ubistvo MMA reprezentativca Republike Srbije Stefana Savića i teskog ranjavanja S.M.

Odluka je, kako saznaju Novosti, doneta iz razloga gostovanja tužiteljke Božović 13. marta 2024. godine u jednoj emisiji tajkunske televizije, u kojoj je između ostalog u najavi emisije predočeno kako se ovaj predmet navodno zloupotrebljava za obračun sa “nepodobnom tužiteljkom”, a ova teza je potencirana i tokom emisije.

Takođe, i zbog navoda u jednom dnevnom listu od 26. februara 2024. godine o tome da javni tužilac Milena Božović nije izašla na uviđaj gore pomenutog brutalnog ubistva, kao i zbog propusta prilikom predlaganja pritvora za osumnjičene koji su u bekstvu, prenose Novosti.

Naime, tužiteljka je najpre predložila sudu da osumnjičenima odredi pritvor samo iz razloga opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, što je ispravljeno intervencijom rukovodstva VJT u Beogradu jer egzistiraju sva četiri zakonska osnova za pritvor.

Nakon intervencije rukovodstva, pritvor je predložen i zbog opasnosti da će osumnjičeni uticati na svedoke i zbog uzmenirenja javnosti, te visine zaprećene kazne za ovo krivično delo.

Podsetimo, upravo je Republika pisala o tome kako je sudija Božović zakazala u slučaju ubistva MMA borca.

Kako saznajemo, tužiteljka Milena Božović je bila dežurni javni tužilac, a svoju dužnost nije obavila. Naime, ona nije izašla da obavi uviđaj, iako se u centru Beograda ispred ''Dorćolete'' oko jedan sat iza ponoći dogodilo stravično ubistvo dvadesettrogodišnjeg Savića i pokušaj ubistva tridesetdvogodišnjeg muškarca, koji su izbodeni nožem.

Da sramota tužiteljke bude veća, ona nije izašla na uviđaj ni kada je nešto kasnije obaveštena o pokušaju ubistva još jednog muškarca na Novom Beogradu. 

Prema rečima našeg sagovornika, policija je morala sama da obavi kompletan posao na licu mesta i da preduzme operativni rad na otkrivanju izvršilaca ovih krivičnih dela. Naš sagovornik dalje ukazuje na to da je postupanje tužiteljke Milene Božović zastrašujući primer nemara i neprofesionalizma, te da se očekuje reakcija njenih nadređenih u tužilačkoj organizaciji.

- Ovakvi postupci ne smeju da se ponove. Dežurni tužilac mora u ovakvim slučajevima - kada se dogodi ubistvo i dva pokušaja ubistva u glavnom gradu za samo nekoliko sati, da izađe na uviđaje. Međutim, to što tužiteljka ne mrda iz svog komfora je užasavajuće za sve građane Beograda koji očekuju pravovremenu i adekvatnu reakciju pravosudnih organa - zaključuje naš sagovornik. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading