EVO KO SU OPTUŽENI ZA UBISTVO RANKA ESKOBARA U RUŠNJU: Maloletnica imala ključnu ulogu pri izvršenju ovog dela, otkriveni šokantni detalji!

Autor:

Hronika

13.03.2024

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubistvo se dogodilo u kafiću benzinske pumpe.

EVO KO SU OPTUŽENI ZA UBISTVO RANKA ESKOBARA U RUŠNJU: Maloletnica imala ključnu ulogu pri izvršenju ovog dela, otkriveni šokantni detalji!

Foto: St/N. Pančić, MUP

Ranko Radošević ubijen u Rušnju

Prošlo je godinu dana od ubistva Ranka Radoševića, poznatijeg kao Eskobar, koje se dogodilo u kafiću benzinske pumpe u Rušnju. Ovaj događaj i dalje intrigira javnost, a sudski postupak protiv četvorice osumnjičenih je u toku.

Povezanost sa kriminalnim klanovima

Radošević je navodno bio povezan sa nekoliko kriminalnih klanova, uključujući bežanijski klan Gorana Mijatovića i nikšićki klan Bobana Baćovića. Ova veza sa kriminalnim podzemljem dodatno baca senku sumnje na motive iza njegovog ubistva.

Ubistvo u kafiću benzinske pumpe

Detalji ubistva otkrivaju da su napadači sačekali Radoševića ispred kafića i otvorili vatru na njega. Napad se dogodio usred bela dana, ostavljajući lokalne stanovnike šokirane. Očevici su pružili dragocene informacije o napadačima, opisujući ih kao maskirane muškarce koji su brzo pobegli sa lica mesta.

- Čuo sam da puca, mislio sam da su petarde. Sedeo sam sa drugom na kafi kada se čuo rafal. Moj drug je instiktivno skočio dole, ja za njim. Videli smo da je čovek pao, a onda je prišao jedan muškarac i nastavio da puca u njega dok je ležao. Nisam video napadače, samo siluete. Sakrio sam se iza fotelje, samo sam se skupio i gledao kako da sačuvam živu glavu - rekao je u danu ubistva jedan od očevidaca.


U brutalnom ubistvu visokopozicioniranog pripadnika suprotstavljenih klanova, Radošević je pogođen sa sedam metaka, od kojih su dva završila u njegovoj glavi. Ovo ubistvo izazvalo je veliku pažnju javnosti i policijskih organa, pokrenuvši intenzivnu istragu kako bi se pronašli počinioci.

Policijski uviđaj na licu mesta trajao je duže od tri sata, a policija je detaljno pretraživala okolne ulice u potrazi za tragovima. Helikopteri su nadletali mesto zločina u potrazi za počiniocima, dok je javnost bila uznemirena zbog ovog nasilnog čina.

Dva dana nakon ubistva, Stefan Z. (28) i Luka V. (26) uhapšeni su u štek stanu na Novom Beogradu pod sumnjom da su povezani sa ubistvom. U stanu je pronađen ključni dokaz - pištolj koji je poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je iz njega pucano na Radoševića. Osumnjičeni su otkriveni pregledanjem snimaka sa nadzornih kamera, a ključna greška ubica bila je to što je jednom od njih spala hirurška maska sa lica, omogućavajući brzu identifikaciju.

Uhapšena maloletnica i poternica za dvoje državljana BiH

Uhapšena sedamnaestogodišnja devojka koja je bila sa osumnjičenima takođe je određen pritvor, sumnja se da je pomagala pri izvršenju krivičnog dela teško ubistvo. Takođe, četiri dana nakon ubistva, raspisana je poternica za dvoje državljana Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su pomagali Stefanu i Luki u izvršenju zločina.

Uloga državljanke BiH u planiranju likvidacije

Državljanka BiH Azra Š. (21) uhapšena je u Sarajevu nakon raspisivanja poternice. Prema informacijama do kojih je došao Telegraf.rs, upravo je ona bila ta koja je kontaktirala Radoševića i organizovala da dođe da proba vozilo, kako bi bila sigurna da će Eskobar biti na pumpi tog 9. marta. Sumnja se da je bila ključan svedok u istrazi ubistva i da je bila upućena u planiranje likvidacije i radila logistiku.

- Gotovo istu ulogu imala je i maloletnica koja je uhapšena. Sumnja se da je mobilnim telefonom zvala Eskobara. Policija je presrela čak 13 poruka koje su sa njim razmenili. Inače, u ubistvu Radoševića učestvovalo je pet osoba. Raspisana je poternica za još jednim državljaninom Bosne i Hercegovine. Radi se o grupi koja je, po svemu sudeći, dugo pripremala logistiku za likvidaciju. Međutim, ono što za sada nije poznato jeste ko je naručio ubistvo Radoševića - rekao je sagovornik Telegrafa u vreme kada je Azra uhapšena.

Marko Pjanović iz Brčkog, optužen za logistiku ubistva, uhapšen je 15. marta prošle godine. On se sumnjiči da je bio lični vozač glavnim osumnjičenima, Luki i Stefanu. Prema saznanjima, učestvovao je u krađi automobila koji je korišćen za bekstvo nakon ubistva, a potom zapaljen.

Obilasci pumpe u Rušnju i "štek" stan na Novom Beogradu

Policija je otkrila da su osumnjičeni danima obilazili pumpu u Rušnju, tražeći najbližu rutu za bekstvo. Tako su došli do stana na Novom Beogradu, odakle su bili bliži aerodromu. Marko ih je dovezao na mesto likvidacije, ali i odvezao do spomenutog "štek" stana.

Komunikacija sa Radoševićem i izručenje optuženih

Pjanović je, prema saznanjima Telegrafa, u nekoliko navrata razgovarao sa Radoševićem, dogovarajući kupovinu automobila kako bi bio siguran da će doći na pumpu tog 9. marta. Iako se Pjanović izjasnio da ne želi da bude izručen Srbiji, on i Azra su izručeni u julu 2023. godine.

Optužnica za ubistvo Ranka Radoševića Eskobara podignuta je u septembru 2023. godine. Stefan Z. i Luka V. se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, dok su Marko Pjanović i Azra Š. optuženi za teško ubistvo u pomaganju. Njih četvoro očekuje suđenje pred Višim sudom u Beogradu, a pripremno ročište zakazano je za 4. april.

Misterija naručioca

Ono što i dalje predstavlja misteriju u vezi sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara jeste ko je bio njegov naručilac. Optuženi su se u tužilaštvu branili ćutanjem, te se za proteklih godinu dana nije saznalo identitet naručioca. S obzirom na to, ova misterija ostaje nerazjašnjena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading