VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU OCA MUČKI UBIJENE MALOLETNE VANJE (14): Ovo su šokantni detalji takve odluke!

Autor:

Svet

13.03.2024

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac u pritvoru zbog sumnje u učešće u zločinu.

VRHOVNI SUD ODBIO ŽALBU OCA MUČKI UBIJENE MALOLETNE VANJE (14): Ovo su šokantni detalji takve odluke!

Foto: Skopje1.mk/printskrin, Facebook

Vrhovni sud Republike Severne Makedonije doneo je odluku po žalbi okrivljenog Aleksandra Gorčevskog na rešenje o produženju mere pritvora u krivičnom predmetu poznatom pod nazivom "Vr. ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske". Ova odluka izazvala je veliku pažnju javnosti i postala predmet interesovanja medija.

- Veće za krivična dela pri Vrhovnom sudu Republike Severne Makedonije, nakon javne sednice održane 13. marta 2024. godine, donelo je rešenje VKŽ1-11/24, kojim je odbijena žalba okrivljenog A.G. iz Skoplja-  izjavljeno je preko branioca Vladimira Tufegdžića, advokata iz Skoplja.

On je rekao da je sud odbio žalbu kao neosnovanu i potvrdio rešenje Apelacionog suda Skoplje.


Otac u pritvoru zbog sumnje u učešće u zločinu

Otac 14-godišnje Vanje Gorčevske nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u mučenju i brutalnom ubistvu svoje ćerke. Sumnja se da je on pružao informacije grupi Ljupča Palevskog - Palča, koji je osumnjičen za zločin.

Mala Vanja Gorčevska oteta je u Skoplju 27. novembra dok je išla u školu. Nakon što je savladana i vezana, ubačena je u vreću za spavanje, a potom u automobil. Iste večeri je ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Pored tela pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading