PORODIČNO NASILJE PRETHODILO STRAVIČNOM ZLOČINU U NOVOM SADU? Hitno oglašavanje nadležnih organa zbog ubistva!

Autor:

Hronika

13.03.2024

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon zahteva Zaštitnika građana, sekretarijat hitno odgovorio

PORODIČNO NASILJE PRETHODILO STRAVIČNOM ZLOČINU U NOVOM SADU? Hitno oglašavanje nadležnih organa zbog ubistva!

Foto: Shutterstock

Porodica Nikole G. iz Novog Sada je u centru pažnje javnosti nakon brutalnog ubistva supruge Gordane (52). Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova saopštio je da nadležnima nikada nije prijavljeno nasilje u ovoj porodici.

Nakon zahteva Zaštitnika građana, sekretarijat je hitno odgovorio na potrebu kontrole zakonitosti i pravilnosti rada u vezi sa slučajem svirepog ubistva Gordane T. koje se dogodilo 11. marta. Ovaj zahtev je usledio kao odgovor na sumnje u postupanje Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovu nadležnost u slučaju porodičnog nasilja.

- Saznanja do kojih je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova došao su da u Centru za socijalni rad Grada Novog Sada ne postoji ni jedna evidentirana prijava za nasilje u porodici - navode u sekretarijatu o porodici iz Vidovdanskog naselja.

Proverom u PU Novi Sad je, takođe, utvrđeno da nije evidentirana ni jedna prijava za nasilje.

Zaštitnik građana zatražio je od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova da sprovede nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada. Ova inicijativa proizlazi iz mogućih prethodnih prijava za partnersko nasilje, a cilj je utvrđivanje mera preduzetih radi zaštite žrtava.

 

Zahtev za detaljan izveštaj od Ministarstva unutrašnjih poslova

Takođe, Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva unutrašnjih poslova da mu dostavi detaljan izveštaj o postupanju nadležne policijske uprave u slučaju partnerskog nasilja. Poseban osvrt je bio zatražen na aktivnosti koje su sprovedene od strane policijskih službenika i ostvarenu saradnju sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima po eventualnim ranijim prijavama nasilja u porodici. Takođe, Zaštitnik građana je tražio da se ispita da li je postupanje policije bilo u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici.


Stravičan zločin u Novom Sadu

U ponedeljak se dogodio stravičan zločin u Novom Sadu kada je N. T. (55) usmrtio suprugu bušilicom u porodičnoj kući, nakon čega je skočio sa Temerinskog mosta. Ovaj uznemirujući događaj šokirao je javnost svojom brutalnošću i tragičnim ishodom.

Prema izveštaju, N. T. je uhapšen zbog teškog ubistva, za koje je predviđena kazna doživotnog zatvora. Takođe, pokušao je da presudi i sebi skokom sa mosta, što dodatno naglašava težinu cele situacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

13.03.2024 17:01

Po meni "zastitnik gradjana" se stavlja u odbranu nasilnika i ubice !!! Po ovim "zahtevima - hitnim" se to da zakljuciti !!!! Zar "zastitnik gradjana" NEMA PAMETNIJA POSLA ??????