SAMO DVA IMENA! Ove članove porodice Kosta Kecmanović je STAVIO NA SPISAK, jedino oni mogu da mu dođu u posetu!

Autor:

Hronika

15.03.2024

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrumu Kosti nije bio dovoljan spisak za odstrel, pa napravio još jedan.

SAMO DVA IMENA! Ove članove porodice Kosta Kecmanović je STAVIO NA SPISAK, jedino oni mogu da mu dođu u posetu!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Republika, Shutterstock, Privatna arhiva

Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, odlučio je da napravi novi spisak!

Dečak-ubica je mesecima pre jezivog zločina pripremao detaljan plan kako će da uđe u školu, koje oružje će koristiti, ali i ko su njegove mete, te je taj plan predočio na papir.

Njegovi spisi postali su viralni širom sveta, niko nije mogao da veruje da jedan dečak, koji je u tom trenutku imao samo 13 godina, može da napiše imena dece, odnosno spisak za odstrel.

Međutim, ovoga puta se radi o nečemu totalno drugačijem.

- Kosta stalno izmišlja neke nove ideje i zahteve, a ovoga puta odlučio je da svima stavi do znanja ko su osobe koje želi, a koje ne želi da vidi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u kojoj se mesecima nalazi - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Prema nezvaničnim saznanjima, on je na spisak stavio samo dve osobe!

- Napisao je na papiru da su njegova rođena sestra, koja je svega par godina mlađa od njega i ujak jedine osobe koje bi on voleo da vidi na klinici, odnosno u svom okruženju. On je naveo da su isključivo oni dobrodošli i da ne želi da vidi nikoga drugog.

Podsetimo, Kosta Kecmanović je izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije u svom krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Prema rezultatima istrage, dečak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gde je izvršio svoj krvavi pir.

Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbeđenja i tri devojčice, nakon čega je ušao u učionicu gde je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro dece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.

Policija je obaveštena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Ida

15.03.2024 12:27

Majka mu je dolazila dok nije zabranu dobila, bila mu je i za rođendan donela knjigu, ako ju je toliko mrzeo i uradio to zbog nje da ona pati, kako to da je pre masakra, seo pred skolu, dvoumio se da odustane i Hteo nazvat tu istu majku koju toliko mrzi, sto nije Hteo ujaka na nazove!?

Odgovori 19 4
Patricia

15.03.2024 18:37

@Ida - Verovatno se i pre toga žalio majci pa ga nije toliko uzimala u obzir jer je i sama rekla da je pripisivala da su ta njegova ponašanja bila kao neke "pubertetske bubice" i onda je tog jutra bio očajan i premišljao ako bi se izjadao ponovo da ništa ona ne bi poduzela ili ga pažljivo saslušala, sve u svemu šta god da ga je mučilo, to što je uradio nije nikakav izlaz iz nekog problema napravio, baš naprotiv još veču bezizlaznu situaciju, jer se ubijena deca i čuvar na žalost ne mogu vratiti među žive. Baš golema tragedija...

Odgovori 26 3
Milutin

15.03.2024 16:45

Ono kad si mentalno bolestan, ubio si nedužnu decu, u ludari i ne znaš šta ćeš sa sobom:

Odgovori 11 14
Ine

15.03.2024 18:55

Ma koga boli uvo koga ti ne zelis da vidis, taj misli da je mnogo bitan.

Odgovori 14 8