SA 29 METAKA IZREŠETALI ČOVEKA: Porodica ubijenog očajna zbog odluke suda - "ZAŠTO JE OPTUŽENI PUŠTEN IZ ZATVORA"

Autor:

Hronika

11.03.2024

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbliži članovi porodice Blaža Đurovića likvidiranog pre šest godina razočarani su što su advokati optuženog Nemanje Ivanova izdejstvovali kućni pritvor iako je jedan od dvojice optuženih.

SA 29 METAKA IZREŠETALI ČOVEKA:  Porodica ubijenog očajna zbog odluke suda - "ZAŠTO JE OPTUŽENI PUŠTEN IZ ZATVORA"

Foto: ST/D. KADIĆ

Nemanja Ivanov (42) optužen za surovu likvidaciju Blaža Đurovića u martu 2018. godine, pušten je iz pritvora u Centralnom zatvoru  u zamenu za blažu meru - kućnog pritvora, uprkos dokazima tužilaštva koji ga terete. 

Srodnici ubijenog Đurovića su vest o povoljnijem položaja Ivanova u daljem toku postupka dočekali sa razočaranjem i sumnjaju u takvu odluku suda, saznaje Republika.

- Đurovićeva porodica sumnja da će suđenje za zloćin biti pravedno i da će Ivanov i Vesković biti osuđeni za to zlodelo. Oni su uvereni da njih dvojica stoje iza surove likvidacije i da su za to pronađeni dokazi, kao što su DNK tragovi u zapaljenom automobilu iz kog su pucali, a onda pokušali da ga unište. Njih obeshrabruje što postupak predugo traje, a sada je na sve to Ivanov pušten iz pritvora uprkos kriminalnoj biografiji - ispričao je izvor Republike blizak porodici Đurović. 

Ivanovu je određena mera kućnog pritvora sa elektronskim praćenjem. Drugi optuženi Darko Vesković ostao je u pritvoru  gde se nalazi šest godina, tačnije Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, dok je Vesković uhapšen u Zagrebu u aprilu 2018. godine i odmah izručen Beogradu.

Foto: ST/D. KADIĆ

UBISTVO BLAŽA ĐUROVIĆA U BEOGRADU NA DUŠANOVCU

Optuženima se stavlja na teret da su iz automatske puške sa 29 projektila  iz automobila ubili Đurovića, nakon čega su zapalili automobil. Na teret im je stavljeno krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. i 15. april, kada bi trebalo da bude pregledani video-zapisi koji će biti korišćeni kao dokazni materijal na suđenju.

Podsetimo, Blažo Đurović (39), ubijen je u klasičnoj mafijaškoj sačekuši, koja se odigrala u blizini njegove porodične kuće. Istragom je utvrđeno da je Đurović, vozeći svoj BMW,da je ubijen rafalima iz belog džipa BMW X5. Ova likvidacija odigrala se u ulici Vojvode Skopljanca broj 22. Đurović je brat po majci Vladimira Jovanovića poznatog kao Vlada Japanac.  

Ivanov je, inače, bio optužen za ubistvo Vladana Veličkovića, 18. januara 2015. godine u beogradskom hotelu “Majdan”. On je posle suđenja oslobođen optužbi, dok je na 13 godina osuđen njegov drug Slavko Buhanac.

Posle ubistva Veličkovića, Ivanov i Buhanac su pobegli iz zemlje. U novembru 2016. Ivanov je lociran i uhapšen u Austriji, a Buhinac nekoliko meseci kasnije u Nemačkoj. Interesantno je da su obojica “pala” u akciji srpske, austrijske i nemačke policije koja je radila na presecanju krijumčarskog kanala narkoticima.

Sumnja se da je Ivanov član kriminalne grupe i da je Đurovića ubio po nalogu vođe klana. Povezivan je i Filipom Koraćem desnom rukom Luke Bojovića. Ranije je osuđivan za trgovinu narkoticima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading