Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka IZREŠETAO čoveka opet PREKLINJE sudiju za novu ćeliju

Autor:

Hronika

05.05.2022

19:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka izrešetao čoveka opet preklinje sudiju za novu ćeliju

Darko Vesković optužen da je sa 29 metaka IZREŠETAO čoveka opet PREKLINJE sudiju za novu ćeliju

Foto: ST/Nebojša Mandić

Pritvorenike iz Ustaničke zbog hapšenja Darka Šarića i advokata Dejana Lazarevića premestili u Centralni zatvor.

Darko Vesković optužen sa Nemanjom Ivanovim za ubistvo Blaža Đurović na Dusanovcu 2018. godine, prebačen je iz Posebne pritvorske jedinice iz Ustaničke u Bačvansku.

Spekuliše se da je do premeštaja došlo zbog hapšenja okrivljenog Darka Šarića u kojoj je i advokat Dejan Lazarević. Naime, trebalo je u pritvorskoj jedinici uz Specijalni sud osloboditi mesto za novi klan, te su neke pritvorenike prebacili u pritvor u CZ. Vesković je očajan zbog premeštaja i napisao je blizu deset zahteva za prebacivanje u drugu sobu za pritvorenike u Centralnom zatvoru. Usmeno se obraćao i upravniku zatvora istim povodom.

- U zahtevima Veskovic moli sudiju i upravnika da ga prebace i smeste u drugu prostoriju sa više svetlosti - kaže izvor Republike koji otkriva da se Darko Vesković konstantno u zatvoru žali da ima zdravstvene tegobe.  

 Terete ih DNK tragovi

Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva Blaža Đurovića, a Vesković  2. aprila u Zagrebu odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu. Vesković je u ovom slučaju sudu dostavio alibi da u vreme ubistva Đurovića nije bio u zemlji.

Uprkos tome, Ivanov i Vesković se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića ispred kuće njegovog rođenog brata Saše u Ulici Vojvode Skopljanca broj 22, nakon što je dovezao njega i decu. Posle likvidacije, prema optužnici, dvojac je zapalio Đurovićev beli automobil Bmw x5  u naselju Kumodraž u Tekeriškoj ulici, u cilju prikrivanja zločina. Policija je u gepeku pronašla pušku iz koje je pucano na Đurovića, kao i rukavice i deo rukava na kojima je navodno pronađen Veskovićev DNK.

Saznanja Republike danas je potvrdio Vesković koji je pred sudijom Stojanom Petrovićem istakao molbe za premeštaj i za pregled lekara.

- Molim vas sudija da napisete upravniku zatvora da me prebaci jer uopšte nemam osnovne uslove. Ta prostorija u kojoj sam smesten od 21. aprila kad sam prebacen odavde u Bačvansku nema prozor, a gore su rešetke. Moje narušeno zdravlje zahteva da me prebace na bolničko odeljenje. A ne znam ni zašto me doktor ne pregleda, što je to problem - kukao je Vesković sudiji koji mu je odgovorio da će se čuti sa upravnikom i da zahtev i molba za premestaj mora biti u pisanoj formi ispred njega da bi mogao da realizuje zahtev pritvorenika.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Ubistvo Blaža Đurovića

- Ali rekao je upravnik da vama kažem da napišete da može da me premesti, a pisao sam devet puta molbe i četiri puta se obraćao advokatima. Hladno mi je u toj prostoriji i nemam sunca, a bolestan sam - jadikovao je Vesković. 

Sudija ga je obavestio da će 13. maja ići u obilazak pritvorenika i da će rešiti njegov problem, a opomenuo je Veskovića da nije tačno da nema zdravstvenu zaštitu.

- Bio sam ozdravio, pisam antibiotike, ali sam se u hladnoj pristoriji opet razboleo - objasnio je Vesković koji je i ranije imao iste zahteve pred prethodnim sudijom i žalio mu se na probleme sa bešikom. Na jednom od ročišta u sudnici Centralnog  zatvora Vesković je više puta prekidao suđenje odlazeći u toalet zbog pojačane potrebe za mokrenjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading