OVO JE UHAPŠENA DOKTORKA KOJA JE FALSIFIKOVALA DIPLOMU! Barbi zubarka zadržana zbog pružanja lažnih medicinskih usluga! (FOTO)

Autor:

Hronika

06.03.2024

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tvrdila da diploma nije falsifikat.

OVO JE UHAPŠENA DOKTORKA KOJA JE FALSIFIKOVALA DIPLOMU! Barbi zubarka zadržana zbog pružanja lažnih medicinskih usluga! (FOTO)

Foto: twitter.com/Silvana71376830

Snežana S.

S. S. (48) se trenutno nalazi pod istragom zbog sumnji da je falsifikovala diplomu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Prištini i pružala medicinske usluge u svojoj stomatološkoj ordinaciji. Nakon podnošenja krivične prijave, određeno joj je zadržavanje od 48 sati.

 

 


Tokom ispitivanja, S. S. je tvrdila da diploma nije falsifikat, ali nije porekla pružanje stomatoloških usluga i usluga „antiage“ medicine. Naknadne provere su, međutim, potvrdile da je diploma bila falsifikovana, dodatno komplikujući situaciju.

Podsećanje na slučaj Olgice Markanović

Ovaj slučaj podseća na sličan incident koji je uključivao nadrilekara po nadimku Barbi, Olgicu Markanović. Olgica je takođe pružala medicinske usluge iz oblasti estetike, izazivajući zdravstvene probleme kod 11 oštećenih. Nakon što je podignuta prašina oko njenog rada, Olgica je nastavila sa sličnim aktivnostima u Bosni.

Prema članu 254 Krivičnog zakonika Srbije, osoba koja se bavi lečenjem ili pružanjem medicinskih usluga bez odgovarajuće stručne spreme može biti kažnjena novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine.

Ovaj slučaj jasno pokazuje ozbiljnost problema nadrilekarstva i potrebu za oštrim merama kako bi se zaštitili građani od potencijalno štetnih i nelegalnih medicinskih tretmana.

Izvor (Kurir)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading