OVA ZEMLJA OTVARA AMBASADU U BEOGRADU: Posvećeni su proširenju Evropske unije

Autor:

Vesti

05.03.2024

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored ambasade u Srbiji, otvoriće i ambasade u Bosni i Hercegovini i Moldaviji, kao i konzulate u Malagi i Melburnu.

OVA ZEMLJA OTVARA AMBASADU U BEOGRADU: Posvećeni su proširenju Evropske unije

Foto: pixabay.com

Irska je nedavno potvrdila otvaranje pet novih misija kao deo svog programa "Global Ireland", a jedna od tih misija je ambasada u Beogradu. Osim ambasade u Srbiji, Irska će otvoriti i ambasade u Bosni i Hercegovini i Moldaviji, kao i konzulate u Malagi i Melburnu.

 

 

Ovo značajno proširenje irskih diplomatskih misija predstavlja jasnu potvrdu posvećenosti Irske proširenju Evropske unije. Vlada Irske ističe da ovo predstavlja veliko povećanje njihove investicije u Zapadni Balkan, gde žele da budu snažan sagovornik regionalne stabilnosti i postkonfliktnog pomirenja.

Ova odluka Irske da otvori ambasadu u Beogradu, kao i u drugim zemljama, pokazuje njen jasan stav o podršci evropskim integracijama zemalja Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

Otvorenje ambasade u Beogradu takođe će doprineti jačanju diplomatskih veza između Irske i Srbije. Očekuje se da će ova inicijativa omogućiti intenziviranje političkog dijaloga između dve zemlje, kao i povećanje ekonomske saradnje i investicija.

Ova vest je dočekana s velikim interesovanjem u Srbiji, a otvaranje irske ambasade u Beogradu predstavlja važan korak ka unapređenju odnosa između ove dve zemlje.

Irska je istakla da želi da bude snažan partner u održavanju regionalne stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Ova inicijativa dodatno potvrđuje angažman Irske u podršci miru i pomirenju u regionu, što je posebno značajno imajući u vidu istorijske izazove s kojima se Zapadni Balkan suočava.


Očekuje se da će otvaranje irske ambasade u Beogradu imati pozitivan uticaj na političke, ekonomske i kulturne veze između Irske i Srbije, čime će se dodatno ojačati saradnja između ove dve zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading