KAO IZ RUBRIKE "VEROVALI ILI NE" Beograd danas grad DUHOVA: Gde su otišli Beograđani?! POGLEDAJTE SLIKE (FOTO)

Autor:

Vesti

16.02.2024

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je, ko god da je imao priliku da izađe na ulice Beograda mogao da uživa, s obzirom na to da je, pored toplog vremena svuda bilo bez gužve.

KAO IZ RUBRIKE "VEROVALI ILI NE" Beograd danas grad DUHOVA: Gde su otišli Beograđani?! POGLEDAJTE SLIKE (FOTO)

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIĆ

U Srbiji je juče odavanjem počasti, polaganjem venaca, svečanim ceremonijama i dodelom odlikovanja obeležen Dan državnosti - Sretenje, u spomen na početak Prvog srpskog ustanka 15. februara 1804. godine u Orašcu i proglašenje Sretenjskog Ustava Kneževine Srbije 15. februara 1835. godine.

Danas, drugog dana praznika Dana državnosti nema uobičajene gužve na ulicama Beograda, a pogledajte idilične prizore prestonice Srbije. 

 

Danas je, ko god da je imao priliku da izađe na ulice Beograda mogao da uživa, s obzirom na to da je, pored toplog vremena svuda bilo bez gužve. 

Ni kafići, ni autobusi, trolejbusi niti tramvaji, nisu bili puni, iako su vozili po nedeljnom redu vožnje. 

POGLEDAJTE GALERIJU: 

Republički Hidrometeorološki Zavod najavljuje pretežno sunčano vreme u Srbiji u subotu, uz slab južni i jugoistočni vetar.

Temperature će se kretati od minus tri do 16 stepeni. Uveče na severu zemlje, a tokom noći i u ostalim krajevima, očekuje se prolazno naoblačenje, tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom.

U Beogradu će jutro biti hladno, uz moguću kratkotrajnu maglu, dok će tokom dana biti pretežno sunčano. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni, a temperatura će se kretati od jednog do 16 stepeni. Tokom noći se očekuje prolazno naoblačenje uz mogućnost slabe kratkotrajne kiše.


Podsetimo, početkom sledeće sedmice, očekuje se promenljivo oblačno vreme u Srbiji, ponegde sa kišom. Slabo izraženo pogoršanje vremena biće posledica premeštanja ciklona sa severa Evrope ka severu Rusije, uz veoma slab izražen hladni front, donoseći malo hladniju vazdušnu masu sa severa. Maksimalna temperatura biće od 8 do 14 stepeni Celzijusa, a u Beogradu do 12 stepeni.

Toplo vreme i otopljenje

U drugoj polovini sledeće sedmice očekuje se otopljenje, pa će biti veoma toplo. Najtoplije će biti oko 23. februara, uz maksimalne temperature od 14 do 20 stepeni. Oko 25. februara uslediće blago zahlađenje, slično onom koje nas očekuje u nedelju, uz moguću pojavu kiše. Iako se očekuje pad temperature vazduha, ostaće natprosečno toplo, uz maksimalne temperature od 8 do 14-15 stepeni. Pojava snega očekuje se samo na višim planinama.

Visoke temperature u februaru

Prosečna maksimalna temperatura za ovo doba godine iznosi od 5 do 7 stepeni Celzijusa, tako da će temperature u nastavku februara biti uglavnom za pet do 10 stepeni više od napomenutog proseka. Veoma toplo vreme koje traje od samog početka februara može dovesti do buđenja vegetacije, što može loše uticati na poljoprivredne kulture ukoliko tokom marta i aprila dođe do zimskog zahlađenja sa snegom i mrazevima.


Iako se očekuje natprosečno toplo vreme, treba imati na umu da to može imati negativan uticaj na poljoprivredu ukoliko dođe do zimskog zahlađenja kasnije u sezoni. U svakom slučaju, građani Srbije mogu se radovati toplijem vremenu u narednim danima, uz očekivano blago zahlađenje u nedelju i početkom sledeće sedmice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading