TUGA U PADINJAKU ZBOG MILOJEVIĆA! Poslednje reči Dekijevog oca: Ubi me ova BOL, ŠTO JA NISAM UMRO! SRCE mu radilo NA 30 ODSTO, pa prepuklo!

Autor: V. Z.

Sport

23.02.2024

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komšije o tragediji porodice košarkaške legende.

TUGA U PADINJAKU ZBOG MILOJEVIĆA! Poslednje reči Dekijevog oca: Ubi me ova BOL, ŠTO JA NISAM UMRO! SRCE mu radilo NA 30 ODSTO, pa prepuklo!

Foto: V. Z.

Milan Milojević, otac košarkaške legende Dejana Milojevića, preminuo je juče od tuge za svojim sinom koji je, podsetimo, izdahnuo od posledica srčanog udara prošlog meseca u Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomoćnik u Golden Stejtu umro je prerano, u 46. godini života. A, nažalsot, nakon njega i glava kuće - Milan. Beogradsko naselje Padinska skela dom je porodice Milojević. Dejan je, ustvari, kasnije sa suprugom i decom živeo na Novom Beogradu, ali su roditelji ostali u Skeli iako, kažu meštani, mogli su da se presele gde god požele.

Foto: V. Z.

Dom porodice Milojević

Na ulaznim vratima zgrade umrlice. Čak dve iz iste porodice. Tragedija! Pored sina Dejana stajao je otac Milan, dobar i pošten čovek, svedoče komšije. Jedan od njih je i Dragan Gojković.

 

- Ma, divan čovek, supruga njegova, deca...Radili smo zajedno Milan i ja u ovdašnjoj šećerani. Išli zajedno na more familijarno preko sindikata. Davno to beše. Godinama sa Milojevićima živim u istoj zgradi. Šta da kažem, ne može se iz ove kože - nevoljno sleže ramenima Dragan, koji je među posledinjima živog video Dejanovog oca Milana:

Foto: V. Z.

Gojković

- Bio sam nedavno kod njega. Nedugo nakon Dejanove sahrane. Nosio sam mu cigare. Iako nije smeo da puši. Tada mi je rekao: Ubi me tuga, zašto ja nisam umro, bolje da je Bog mene uzeo. Nije ništa naslućivalo da će umrti odmah nakon sina, iako stoji da mu je srce radilo na 30 odsto. Definitivno ga je Dejanova smrt dotukla. Bio sam juče da izjavim saučešće, šta reći, žena (Radmila Milojević prim. aut) je utučena - kaže komšija Gojković.

I u lokalnoj prodavnici svega deset metara od zgrade Milojevića biramim rečima govore o njima.

Republika

Foto: V. Z.

Prodavnica u Padinskoj skeli

- Dejanovi roditelji su mogli da žive gde god požele, ali oni su izabrali da žive u starom kraju. To dovoljno govori o njima i njihovom karakteru. Porodica za primer! Odlično se slažem s majkom Radmilom, slomljena je, videli smo se posle sahrane Dejanove. A Dejana znam od malena, i njega je njegovog brata. Dejan je dolazio, dovodio decu kod babe i dede, ljudi ga tu okruže, deca, a on sve ispoštuje. Nasmejan od uva do uva. Čika Milan je u sebi nekako držao svu tu bol, ja sam triput plakala, a mogu da zamislim kako je njima. Tetka Rada je od akcije, vodi računa o porodici, majci koja živi u Zemunu. Ljudi, to je vrhunska porodica. Ovo je malo mesto, svi se znamo - kaže ljubazna prodavačica.

Milan Milojević biće sahranjen pored sina Dejana na Novom bežanijskom groblju sutra od 13.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading