GODINU DANA OD TRAGEDIJE ZBOG KOJE JE CELA SRBIJA PLAKALA: Prijatelji teše porodicu koja je u danu izgubila ČETVORO DECE u Novom Pazaru

Autor:

Hronika

06.03.2024

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pazarski vatrogasci uspeli su da lokalizuju požar, ali nažalost za mališane više nije bilo spasa.

GODINU DANA OD TRAGEDIJE ZBOG KOJE JE CELA SRBIJA PLAKALA: Prijatelji teše porodicu koja je u danu izgubila ČETVORO DECE u Novom Pazaru

Foto: Društvene mreže

Četvoro dece - beba od šest meseci, blizanci od dve godine i petogodišnji dečak iz Novog Pazara nastradali su pre tačno godinu dana kada je u njihovom stanu izbio požar koji je navodno, prouzrokovala grejalica, piše Kurir. 

U stravičnom požaru, koji se dogodio 5. marta prošle godine u porodičnom stanu ove proodice teško je povređen A. A. otac dečice kome je vatra uhvatila skoro 50 odsto tela i imao je nekoliko operacija. Rođaci povređenog A. A. nakon tragedije donirali su kožu, imao je nekoliko operacija i sada se nalazi van životne opasnosti. Oporavio se fizički. S druge strane, majka dečaka A. A. tog 5. marta prošla je sa lakšim telesnim povredama, ali je dugo bila u stanju šoka. Naime, ona je tek u bolnici saznala da je peti put trudna i da očekuju dete.

- Sumnja se da je do požara došlo nakon što se zapalio veš koji je bio na grejalici. Naime, ta grejalica bila je u dečjoj sobi, a kada je vatra buknula mališani su u tom trenutku spavali - podseća izvor i dodaje:

- A. A. je odmah pokušao da uđe u sobu, ali nije uspeo. Požrtvovani otac preko terase je pokušao da uđe u sobi i tako je jedno vreme i visio. Tokom spašavanja svojih sinove nesrećni čovek je živ goreo.

Pazarski vatrogasci uspeli su da lokalizuju požar, ali nažalost za mališane više nije bilo spasa. Troje dece je odmah preminulo, dok je petogodišnji dečak izdahnuo u pazarskoj Opštoj bolnici. Nakon toga usledila je lavovska borba lekara koji su mesecima brinuli o A. A. kome je u Beogradu rađena transplatacija kože.

Naime,A. A. je imao donore kože, a njegova porodica je tada putem društvenim mreža apelovala da im se pomogne. Tada su dobili brojnu podršku prijatelja i porodice koja inače, živi u Egiptu.

A. A. se nakon toga oporavio, a sada je na društvenoj mreži Fejsbuk objavio i kako izgleda nakon brojnih operacija. Naime, prema toj fotografiji može se videti da je vatra pre godinu dana obuhvatila A. A. ruke, lice i glavu. Ispod te slike samo su se nizali brojne poruke podrške za hrabrog oca koji se trudio da spasi svoje mališane iza buktinje.

- Loše je iza tebe, moraš da nađeš snage i hrabrosti da nastaviš ovaj zemaljski život. Oni te gledaju i prave ti put da nastaviš da živiš bez njih - piše u jednom od brojnih komentara.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading