"SVE OPTUŽBE SU SVEDENE NA 10 KILOGRAMA EKSERA" Slobodan Malešić izričit da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret!

Autor:

Hronika

05.03.2024

16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je tvrdio da je njegovo ime došlo u fokus zbog interesnih grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

"SVE OPTUŽBE SU SVEDENE NA 10 KILOGRAMA EKSERA" Slobodan Malešić izričit da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Bivši načelnik novosadske policije Slobodan Malešić izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nije kriv ni za jedno krivično delo za koje ga optužnica tereti. Ne priznaje ni jedno delo oje mu se stavlja na teret. Malešić je istakao da je 30 godina "časno, pošteno i profesionalno radio svoj posao", te da je optužnica "tendenciozno i zlonamerno napisana".

Malešić je izneo svoju odbranu pred sudom, naglašavajući da nije udružen sa bilo kim niti je počinio krivična dela za koja ga terete. Takođe je istakao da nije jasno gde su dokazi, te da je uvek radio profesionalno, časno i zakonito.

- Ja se nisam ni sa kim udruživao, niti činio krivična dela. Optužnica je tendenciozno i zlonamerno napisana. Iz nje se ne vidi ko su ljudi koji stoje pred vama i kojima sudite. Nebrojano puta sam je pročitao ali nisam shvatio gde su dokazi. Radio sam profesionalno i zakonito, uvek sam pomagao kome je trebala pomoć, ako je to bilo zakonito. Na sve što sam radio u službi sam ponosan i nadam se da ću to u ovom postupku dokazati. Radio sam i lično koordinirao od hapšenja otmičara devojčice Maše, do hapšenja Malčanskog berberina. Bio sam neko ko je slat da gasi požare i smiri uznemirenu javnost kad god je bilo teško - rekao je Malešić iznoseći odbranu pred Specijalnim sudom u Beogradu i naveo da je iz tog razloga poslat i na mesto načelnika novosadske policije.

On je tvrdio da je njegovo ime došlo u fokus zbog interesnih grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, posebno nakon što se spominjalo kao mogući kandidat za naslednika bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

Malešić je izjavio da je počeo teror prema njemu nakon spekulaciija da će naslediti Vladimira Rebića. Sve optužbe prema njemu smatra neistinitim i nemogućim i objašnjava da su sve strašne optužbe svedene "na 10 kilograma eksera" i da nemaju osnov ni dokaze da ga terete. Mlešić takođe smatra da je protiv njega formirana grupa od 150 članova kako bi ga teretili za ova krivična dela.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Slobodan Malešić

 

- Početak svih dešavanja, koji kulminiraju neistinitom optužnicom je kada postaje izvesno da gospodin Vladimir Rebić direktor policije, neće dobiti produženje mandata. Tada kreće licitiranje, znao sam da ću proći kroz "toplog zeca", onog trenutka kada se pomene moje ime u novinama. Kada sam poslat u Novi Sad nadao sam se da neću biti na udaru, ali nije bilo tako. Daću sebi za prao da konstatujem da policija kao sve druge profesije nije izuzeta od previranja i interesnih grupa - rekao je Malešić tvrdeći da je sve kulminiralo njegovim hapšenjem, i da je od prvog dana tražio da ide na poligraf, ali da mu to nije omogućeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading