"JA SAM ČASTAN POLICAJAC, HAPSIO SAM OTMIČARE MAŠE I MALČANSKOG BERBERINA!" Slobodan Malešić izneo odbranu pred Specijalnim sudom!

Autor:

Hronika

05.03.2024

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malešić je izneo svoju odbranu pred sudom, naglašavajući da nije udružen sa bilo kim niti je počinio krivična dela.

"JA SAM ČASTAN POLICAJAC, HAPSIO SAM OTMIČARE MAŠE I MALČANSKOG BERBERINA!" Slobodan Malešić izneo odbranu pred Specijalnim sudom!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Bivši načelnik novosadske policije Slobodan Malešić izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nije kriv ni za jedno krivično delo za koje ga optužnica tereti. Malešić je istakao da je 30 godina "časno, pošteno i profesionalno radio svoj posao", te da je optužnica "tendenciozno i zlonamerno napisana".

Malešić je izneo svoju odbranu pred sudom, naglašavajući da nije udružen sa bilo kim niti je počinio krivična dela. Takođe je istakao da nije jasno gde su dokazi koji ga terete, te da je uvek radio profesionalno i zakonito.

- Ja se nisam ni sa kim udruživao, niti činio krivična dela. Optužnica je tendenciozno i zlonamerno napisana. Iz nje se ne vidi ko su ljudi koji stoje pred vama i kojima sudite. Nebrojano puta sam je pročitao ali nisam shvatio gde su dokazi. Radio sam profesionalno i zakonito, uvek sam pomagao kome je trebala pomoć, ako je to bilo zakonito. Na sve što sam radio u službi sam ponosan i nadam se da ću to u ovom postupku dokazati. Radio sam i lično koordinirao od hapšenja otmičara devojčice Maše, do hapšenja Malčanskog berberina. Bio sam neko ko je slat da gasi požare i smiri uznemirenu javnost kad god je bilo teško - rekao je Malešić iznoseći odbranu pred Specijalnim sudom u Beogradu i naveo da je iz tog razloga poslat i na mesto načelnika novosadske policije.

Foto: ST/Vladimir Lukić

Slobodan Malešić

"Nemam ranč i penthaus"

Slobodan Malešić je tokom iznošenja odbrane naveo i da je mesečno imao prihode od 450.000 dinara i da nema nikakve logike da je zloupotrebljavao položaj za materijalnu korist koja je trećina njegove mesečne zarade. Naveo je i da su njegovo hapšenje pratile neistine da je vlasnik plovila, ranča i penthausa, kao i da je vlasnik objekta na vodi koji je zapravo u vlasništvu njegovog kuma.

- Da li sam kumu pomagao kada je gradio objekat, jesam. Pravio ga je sa idejom da ga i moja porodica i ja koristimo. Kod mog sina je bio ključ, pomagao sam mu da nađe neke stvari da kupi, ali je njegov objekat. Nikada ništa nisam tražio od Kujovića da kupi. Jedina stvar koje se sećam, kada su se radile neke stepenice na splavu, pitao sam da li ko ima da uradi, dolazio je majstor ali ih nije uradio. Ništa preko njega nije završeno - rekao je Malešić.

On je tvrdio da je njegovo ime došlo u fokus zbog interesnih grupa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, posebno nakon što se spominjalo kao mogući kandidat za naslednika bivšeg direktora policije Vladimira Rebića.

- Početak svih dešavanja, koji kulminiraju neistinitom optužnicom je kada postaje izvesno da gospodin Vladimir Rebić direktor policije, neće dobiti produženje mandata. Tada kreće licitiranje, znao sam da ću proći kroz "toplog zeca", onog trenutka kada se pomene moje ime u novinama. Kada sam poslat u Novi Sad nadao sam se da neću biti na udaru, ali nije bilo tako. Daću sebi za prao da konstatujem da policija kao sve druge profesije nije izuzeta od previranja i interesnih grupa - rekao je Malešić tvrdeći da je sve kulminiralo njegovim hapšenjem, i da je od prvog dana tražio da ide na poligraf, ali da mu to nije omogućeno.

Optužnica ga tereti za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja, navodeći da je organizovao kriminalnu grupu sa ciljem lične finansijske koristi. Malešić je odbacio optužbe kao neosnovane.

Tokom iznošenja svoje odbrane, Malešić je naglasio da je hapšenje i pokretanje optužnice usledilo nakon što je postalo izvesno da Vladimir Rebić neće dobiti produženje mandata za direktora policije.

Malešić je takođe demantovao navode o posedovanju luksuznih imanja, poput ranča i penthausa, ističući da je njegova imovina skromna i da nikada nije zloupotrebljavao svoj položaj.

Osim Malešića, na optuženičkoj klupi su i policijski službenik Ljubomir Stanišić, službenik Uprave kriminalističke policije Dragan Kovačević, kao i Darko Savić iz Puteva Srbije i Ivan Pavlović iz Koridora Srbije, koji su takođe optuženi za slična krivična dela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading