MUP OBJAVIO NEVEROVATNE PODATKE! Značajan PAD krivičnih dela u Srbiji: Ovakve brojke nisu zabeležene u poslednjih 20 godina! (FOTO)

Autor: M.B.

Hronika

24.02.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovi podaci ukazuju na značajan napredak u oblasti bezbednosti u zemlji.

MUP OBJAVIO NEVEROVATNE PODATKE! Značajan PAD krivičnih dela u Srbiji: Ovakve brojke nisu zabeležene u poslednjih 20 godina! (FOTO)

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

MUP je nedavno objavio izveštaj o broju krivičnih dela tokom prošle godine, koji pokazuje značajan pad u broju počinjenih krađa, razbojništava i krađa automobila. Ovi podaci ukazuju na značajan napredak u oblasti bezbednosti u zemlji.


Pad broja razbojništava

Prema saopštenju MUP-a, broj razbojništava je u značajnom padu u poslednjih 20 godina. Na primer, 2000. godine je zabeleženo čak 2.184 razbojništva, dok je prošle godine taj broj iznosio svega 567. Ovo predstavlja značajan pad od gotovo četiri puta manje razbojništava u protekle dve decenije.

Ovaj podatak je izuzetno ohrabrujući i ukazuje na efikasnost mera koje su preduzete kako bi se suzbio ovaj oblik kriminala. Smanjenje broja razbojništava direktno doprinosi osećaju bezbednosti građana i stvara pozitivno okruženje za život i rad.

Smanjenje broja krađa automobila

Pored toga, značajan pad primećen je i u broju krađa automobila. Na primer, 2000. godine je zabeleženo čak 6.521 krađa automobila, dok je prošle godine evidentirano samo 471 slučajeva. Ovo je još jedan impresivan podatak koji ukazuje na smanjenje ovog vida kriminala.

Smanjenje broja krađa automobila ima višestruke pozitivne efekte, uključujući smanjenje troškova osiguranja vozila, povećanje poverenja građana u sistem bezbednosti i smanjenje potencijalne opasnosti po život i imovinu.

Iz svega navedenog, možemo zaključiti da su mere bezbednosti i sprovođenje zakona u proteklih 20 godina značajno doprinele smanjenju broja krivičnih dela, posebno razbojništava i krađa automobila. Ovi podaci su ohrabrujući i ukazuju na pozitivan trend u oblasti bezbednosti, ali isto tako naglašavaju potrebu za nastavkom napora kako bi se održao ovaj trend i dalje unapredio nivo bezbednosti u zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading