NAJNOVIJE INFORMACIJE O JEZIVOM SLUČAJU KOD BEOČINA! Evo kako se BRANIO Branislav (48) osumnjičen za ubistvo bivše supruge i tašte!

Autor:

Hronika

20.02.2024

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meštani Rakovca, uznemireni i šokirani dvostrukim ubistvom, za Draganu i Nadu kažu da su bile divne osobe, dok za Branislava kazuju da je bio preke naravi, posebno kada popije.

NAJNOVIJE INFORMACIJE O JEZIVOM SLUČAJU KOD BEOČINA! Evo kako se BRANIO Branislav (48) osumnjičen za ubistvo bivše supruge i tašte!

Foto: Facebook

Facebook

Branislav R. (48) koji je osumnjičen za dvostruko ubistvo bivše supruge Dragane i njene majke Nade u Rakovcu kod Beočina priveden je u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu, a kako "Novosti" prenose na saslušanju branio se ćutanjem.

Povodom događaja koji je izazvao uznemirenje javnosti i koji se dogodio u Rakovcu dana 18. februara u večernjim časovima, u Ulici cara Lazara, kada je osumnjičeni B.R. na svirep način lišio života oštećenu D.R. i N.Č. iz Rakovca, ujedno kršeći zabranu približavanja i komunikacije sa oštećenom D.R., Više javno tužilaštvo u Novom Sadu obaveštava javnost da je opisan događaj pravno kvalifikovalo kao krivično delo Teško ubistvo.

To delo kažnjivo je krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stavom 1, tačkom 1, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom kao i krivično delo Kršenje zabrane utvrđene merom bezbednosti, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 340a, kaznom zatvora u trajanju do šest meseci.

U toku do sada preduzetih radnji i mera, kako se navodi u saopštenju VJT, u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, osumnjičeni B.R. je uhapšen, te mu je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku je priveden i saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koje mu se stavljaju na teret. Nakon saslušanja osumnjičenog, Više javnog tužilaštvo u Novom Sadu je Višem sudu u Novom Sadu predložilo određivanje pritvora iz svih zakonskih razloga.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će u skladu sa zakonom sprovesti istragu, u okviru koje će prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena – dodaje se u saopštenju VJT.

Prema saznanjima "Novosti", osumnjičeni za ubistvo bivše supruge i njene majke, pred tužiocem nije izneo svoju odbranu, odnosno  iskoristio je pravo da se u ovoj fazi postupka brani ćutanjem.

Podsećamo, Dragana Radić (47) i njena majka Nada Četnik (75) iz Rakovca kod Beočina, usmrćene su u nedelju uveče oko 20 časova, a policija je uhapsila Draganinog bivšeg supruga Branislava R. (48) pod sumnjom da ih je ubio ubodima nožem.

Osumnjičeni je, kako saznajemo, razvalio vrata u prizemlju kuće u Ulici cara lazara 56 u naselju Salaksije i tu je napao Nadu nožem, a zatim se popeo na sprat, gde je takođe razvalio vrata i nasrnuo na bivšu suprugu. Posle toga, osumnjičeni je pozvao policiju, koja ga je uhapsila i kod njega pronašla nož.

Meštani Rakovca, uznemireni i šokirani dvostrukim ubsitvom, za Draganu i Nadu kažu da su bile divne osobe, dok za Branislava kazuju da je bio preke naravi, posebno kada popije. Još dodaju da im je poznato da je sada pokojna Dragana godinama trpela nasilje i da je prijavljivala supruga. Branislav je u zbog nasilja u porodici proveo 22 meseca u zatvoru, na koliko je bio osuđen, a na slobodi se našao januara 2023. godine. I pre toga je, 2017. godine bio osuđen uslovno, takođe zbog nasilja u porodici, i imao je zabranu prilaska.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading