NASTAVLJA SE SUĐENJE OCU IZ PAKLA! Majka zlostavljane devojčice danas SVEDOČI!

Autor: M.B.

Hronika

19.02.2024

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Majka svedoči o zlostavljanju i zanemarivanju.

NASTAVLJA SE SUĐENJE OCU IZ PAKLA! Majka zlostavljane devojčice danas SVEDOČI!

Foto: ST/D. KADIĆ, MUP

Danas bi Nevena T., majka devetogodišnje devojčice koju je, prema sumnjama, otac Uroš Pašajlić zlostavljao i zanemarivao, trebalo da svedoči u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Nakon što se nije pojavila na prošlom ročištu, sudija je najavio da će pozvati svedoka kod koga se okrivljeni krio nekoliko dana pre nego što je uhapšen.

Nevena T. je u istrazi izjavila da šest meseci pre nego što je devojčica zatečena u jezivom stanju u kadi stana u beogradskom naselju Mirijevo u martu, dete nije videla i da bi, da je znala za strahote kroz koje prolazi njena ćerka, ceo slučaj prijavila.

- Kada sam je videla poslednji put, pre šest meseci, delovala je normalno za svoj uzrast, pričala je, ali je govorila tiho. Kada sam pitala Uroša da viđam dete, on je uvek govorio da ćemo se čuti, ali se onda danima nije javljao, zbog toga sam u poslednje dve godine ređe viđala dete - ispričala je majka devojčice na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Borba za starateljstvo

Ona je objasnila da je sa Urošem u braku bila od 2010. do 2015. i da im je dete po rođenju oduzeto, jer je ona bila osuđivana za nasilje u porodici prema svojoj majci. Sud je, kako je tada objasnila, odlučio da starateljstvo nad devojčicom dodeli ocu.

U toku svedočenja, Nevena T. je istakla da je Uroš Pašajlić često bio tajnovit i nedostupan kada je reč o viđanju njihove ćerke. Njegovo tajnovito ponašanje izaziva sumnje u vezi sa događajima koji su doveli do uznemirujućeg stanja u kojem je dete pronađeno.

Nevena je istakla da je njena komunikacija sa Pašajlićem bila otežana, te da je često bila uskraćena za informacije o ćerki. Nedostatak komunikacije i utaja informacija dodatno su produbili njenu zabrinutost i nemoć da zaštiti svoje dete.

Pravni proces i sudski epilog

Očekuje se da će svedočenje Nevene T. pružiti nove uvide u slučaj zlostavljanja i zanemarivanja, te da će doprineti pravdi u slučaju koji je šokirao javnost. Sudski epilog ovog slučaja će biti od velikog značaja za dalje postupanje u sličnim situacijama, te se pažljivo prati razvoj događaja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading