ISTINA O LIKVIDACIJI LAINOVIĆA - BELIVUKOVOG PUCAČA: Kožar "kavčanima" obezbedio pumpu za prskanje loze i 20 litara sone kiseline

Autor:

Hronika

16.02.2024

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice pripadnika kavačkog klana, a u njoj se nalaze sve pojedinosti ovog zločina.

ISTINA O LIKVIDACIJI LAINOVIĆA - BELIVUKOVOG PUCAČA: Kožar "kavčanima" obezbedio pumpu za prskanje loze i 20 litara sone kiseline

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Kavački klan, poznat po svojim kriminalnim aktivnostima, došao je u centar pažnje kada su četvorica njihovih članova optužena za ubistvo Ljubomira Lainovića. Lainović je bio sin poznatog kriminalca Branislava Lainovića Dugog i bio je povezan sa kriminalnom grupom koja je sarađivala sa kavačkim klanom. Ipak, njegova sudbina je bila zapečaćena kada su članovi klana saznali da bi mogao da progovori o ubistvu Dedovića i Stamatovića u Atini, te su odlučili da se reše njega pre nego što on postane njihov problem.

Detalji iz naredbe o sprovođenju istrage

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv četvorice pripadnika kavačkog klana, a u njoj se nalaze sve pojedinosti ovog zločina. Prema saznanjima iz emisije "Sjenke" na crnogorskoj TV E, Lainovićevo ubistvo izvršili su Radoje Živković, zvani Žuti, Zdravko Perunović, Milan Vujotić i Ratko Živković zvani Zemo. Ono što je iznenadilo javnost jeste da je naručilac ovog ubistva bio Alan Kožar, vođa "škaljaraca", koji je bio visokopozicionirani pripadnik suparničkog klana.

Način izvršenja zločina

Ubistvo Lainovića izvršeno je na podmukao način, a direktni izvršilac bio je Zdravko Perunović. Lainović je namamljen u šumu na brdu pod izgovorom da će tamo vežbati gađanje iz "kalašnjikova", gde je zatim brutalno likvidiran. Telo nikada nije pronađeno, a prema dokumentima, kavački klan je za ovo ubistvo dobio novčanu naknadu od 400.000 evra od škaljarskog klana.

Infiltracija u suparnički klan

Jedan od zanimljivih detalja jeste način na koji je Ratko Živković, poznat kao Zemo, uspeo da se infiltrira među "škaljarce" i stekne njihovo poverenje. Prema svedočenju Srđana Lalića na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, Živković je uspeo da se približi škaljarskom klanu tako što im je ponudio da može da otme i ubije jednog od izvršilaca iz Atine. Ovaj događaj je samo jedan u nizu zločina koji su obeležili sukob između ova dva kriminalna klana.

Ubistvo Ljubomira Lainovića i njegova veza sa kavačkim klanom, kao i kompleksni odnosi između kriminalnih grupa u regionu, samo su jedan od primera duboko ukorenjenog kriminala koji se odvija iza kulisa. Ovaj slučaj baca svetlo na složene međusobne odnose i sukobe koji karakterišu podzemlje, ostavljajući tragove nasilja i zločina u svom putu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading