DVADESET GODINA ROBIJE ZBOG PLANIRANJA UBISTVA ŠKALJARCA KANA! Prva presuda doneta na osnovu Skaj-a!

Autor:

Hronika

13.02.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Presuda obuhvata Ilića Lazara, Savića Strahinju, Milićevića Grgu, Klečaka Miloša i Milenkovića Nikolu, koji su proglašeni krivim za krivično delo stvaranja kriminalne organizacije.

DVADESET GODINA ROBIJE ZBOG PLANIRANJA UBISTVA ŠKALJARCA KANA! Prva presuda doneta na osnovu Skaj-a!

Foto: Privatna arhiva

Petočlana kriminalna organizacija koja je planirala ubistvo Marka Ljubiše Kana, visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", osuđena je na ukupno 20 godina zatvora. Ovo je prva presuda koja se zasniva na "Skaj" komunikaciji dostavljenoj iz Francuske.

Presuda obuhvata Ilića Lazara, Savića Strahinju, Milićevića Grgu, Klečaka Miloša i Milenkovića Nikolu, koji su proglašeni krivim za krivično delo stvaranja kriminalne organizacije. Ilić Lazar je takođe optužen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Milenković Nikola optužen za podstrekavanje na pokušaj ubistva. Savić Strahinja i Milićević Grga osuđeni su na četiri, odnosno tri godine i šest meseci zatvora, uključujući vreme provedeno u pritvoru.

Ova kriminalna grupa, koja je delovala u januaru 2021. godine, takođe je optužena za ubistvo Aleksandra Šarca u Beogradu. Ilić Lazar, jedan od optuženih, pucao je u Šarca u tržnom centru "Ušće" u oktobru 2020. godine, što je dovelo do teških povreda i kasnije smrti Šarca. Obojica, Ilić i Savić, uhapšeni su nekoliko meseci kasnije u Budvi.

Obrazlažući odluku o prihvatanju dokaza iz "Skaj" komunikacije, sudija Vesna Kovačević istakla je da je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore zatražilo pravnu pomoć od Francuske za dostavljanje dokaza relevantnih za ovaj slučaj. Sud je prihvatio ove dokaze uz verovanje u njihovu verodostojnost, budući da su ih francuski pravosudni organi dostavili Crnoj Gori.

- Što je ovaj sud i prihvatio jer nema osnov da sumnja u verodostojnost ovih dokaza, imajući u vidu da su ih izdvojili francuski nadležni pravosudni organi I dostavili pravosudnim organima Crne Gore - navela je u obrazloženju.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading