ILIĆ OSLOBOĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA ŠKALJARCA! Dobio pet godina za kriminalnu organizaciju!

Autor:

Hronika

12.02.2024

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom sudskog postupka, okrivljeni Lazar Ilić, negirao je navode optužnice da je planirao da ubije Marka Ljubišu.

ILIĆ OSLOBOĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA ŠKALJARCA! Dobio pet godina za kriminalnu organizaciju!

Foto: Privatna arhiva

Lazar Ilić

Lazar Ilić, Strahinja Savić, Nikola Mileković, Grga Milićević i Miloš Klečko osuđeni su za stvaranje kriminalne organizacije, a veće sudije Vesne Kovačević usled nedostatka dokaza oslobodilo ih je optužbi da su planirali ubistvo Budvanina Marka Ljubiše zvanog Kan, pišu Vijesti.

Marko Ljubiša Kan se dovodi u vezu sa "Škaljarskim klanom".

Ta presuda kojom je Ilić osuđen na pet godina zatvora za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja, a Savić na godinu manje izrečena je danas u podgoričkom Višem sudu.

Istovremeno, vijeće sutkinje Kovačević, zbog ubistva u pokušaju putem podstrekivanja i stvaranja kriminalne organizacije, na pet godina osudilo je Milekovića, koji je u bjekstvu.

Grgi Milićeviću izrekla je kaznu od tri i po godine, a Milošu Klečku pola godine manje.

Ovo je prva prvostepena presuda u kojoj je kao jedan od dokaza korišćena Skaj komunikacija.

Kovačević je obrazložila da je Skaj komunikacija prihvaćena kao validan dokaz jer zadiranje u privatni život i prepisku opravdava javni interes kada se sprečavaju najteža krivična dela.

Foto: Privatna arhiva

Lazar Ilić

Sudija je u obrazloženju presude navela da je u tužilačkoj istrazi Savić priznao da je po upustvu Ilića došao iz Srbije u Crnu Goru da prati Marka Ljubišu Kana.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Lazar Ilić je trebalo da ispali hice prema Marku Ljubiši, koji je u jednom od tri iznajmljena štek stana u Budvi čekao znak za akciju od optuženog Strahinje Savića koji je bio zadužen za praćenje mete.

Tokom sudskog postupka, okrivljeni Lazar Ilić, negirao je navode optužnice da je planirao da ubije Marka Ljubišu.

- Ne poznajem Marka Ljubišu Kana. Nisam član ni jedne kriminalne organizacije - kazao je u odbrani.

Prema navodima optužnice, Ilić, Savić, Milićević, Klečko i Mileković su tokom 2020. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formirala za sada nepoznata osoba sa nadimkom Džoni. Pored osoba koje se nalaze na optužnici članstvo u ovoj kriminalnoj organizaciji prihvatila su za sada i druga neidentifikovana lica sa nadimcima Krojač, Mateo Odin, Sajarac, Matkal, Sepforiti i drugi.

U optužnici se navodi da je djelovanje organizacije bilo planirano na neodređeno vrijeme, u međunarodnim razmerama, uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline. Zadatak Ilića bio je da ispali smrtnosni hitac u Marka Ljubišu Kana dok je zaduženje Savića bilo da prati iI opservira kretanje mete ali i pruža logističku podršku izvršiocima ubistava.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading