OSVETA ZA OSVETOM I DNK IZ TRAGOVA KRVI! Ubijeni Škaljarac 10 godina bio KAO DUH: Dokazali su da je lično likvidirao Andriju Mrdaka, ali za inspektore je OVO BILA MISTERIJA!

Autor:

Hronika

25.01.2024

14:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Darko Geisler je ubio Andriju Mrdaka zbog osvete, pa je izgubio glavu isto zbog osvete.

OSVETA ZA OSVETOM I DNK IZ TRAGOVA KRVI! Ubijeni Škaljarac 10 godina bio KAO DUH: Dokazali su da je lično likvidirao Andriju Mrdaka, ali za inspektore je OVO BILA MISTERIJA!

Foto: https://g1.globo.com/, https://www.youtube.com/@tvemontenegro

Stručnjaci o likvudaciji Andrije Mrdaka i Darku Geisleru

Ubistvo Škaljarca Darka Geislera, koji je i sam osumnjičen da je bio plaćeni ubica, potpuno odudara od "obrasca" ubistava koje čine kriminalne grupe u Brazilu. Stoga se od samog starta sumnja da je ubica "stranac", a kako su u službu brazilske santoške policije pristizale informacije o njegovoj prošlosti, sve više se veruje da je motiv ubistva Škaljarca osveta.

Sve su indicije da je ubistvo Geislera nastavak obračuna zaraćenih crnogorskih klanova kavačkog i škaljarskog, odnosno odmazda za likvidaciju Andrije Mrdaka, za šta je Darko koji se nekada prezivao Nedeljković označen kao glavni izvršilac.

Deset godina se nadograđuje istraga o ubistvu Baranina Andrije Mrdaka koje se dogodilo 25. decembra 2014. godine, a sve vreme je misterija gde je glavnoosumnjičeni Darko Geisler. Kada je DNK materijal potvrđen raspisana je i poternica za Geislerom, ali nikako mu se nije moglo ući u trag. Verovalo se čak i da je mrtav, jer je bukvalno funkcionisao kao duh.

Nedavno, krajem 2023. godine, na kanalu TV-E govorilo se o svirepom ubistvo Andrije Mrdaka, motivima, izvršiocu i pomagačima, ali se tada navodilo da je Geisler nedostupan istražnim organima Crne Gore i kao da je najverovaratnije mrtav.

 

Sva ova pitanja i pretpostavne su se pomovo nametnule u proces razmišljanja kada su brazilski mediji javili da je Darko Geisler izrešetan pred porodicom u Sao Paolu, ali i otkrili  nove detalje.

Naime, Darko Geisler se u Brazilu kretao, živeo sa porodicom i radio sa lažnim dokumentima na ime Dejan Kovač, ukradenim identitetom preminulog Slovenca. Kada je utvrđeno da su dokumenta lažna klupko je počelo da se odmotava, ali i da se otvaraju "stare rane", jer se pretpostavlja da je ubijem u osvetničkom duhu zbog ubistva Andrije Mrdaka.

U emisiji "Sjenke" o ubistvu Andrije Mrdaka i svim detaljima istrage govorili su novinarka Ana Raičković i predstavnik Sektora za borbu protiv kriminala Ekan Jasavić.

- Baranin Andrija Mrdak ubijen je 25. decembra 2014. godine oko 10.30 sati ispred kapije Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Srpužu. Prema navodima istrage Andrija Mrdak se tog dana dovezao sa snahom blindiranim audijem A8 koji je parkirao ispred same kapije zatvora gde ga je čekao ubica i pomagač na motoru. Kako je istraga pokazala, ubica je pre toga sedeo na klupi autobuskog stajališta koje se nalazi ublizini ulazne kapije zatvora. Kada se Mrdak doveza i izašao iz automobila i uputio se ka kapiji, ubica mu je prišao i ispalio više projektila od kojih su ga dva pogodila u leđa. Te povrede bile su smrtonosne - opisala je zločin novinarka Raičković.

Kako je rekao inspektor Jasavić je pojasnio da je ubistvom Andrije Mrdaka samo nastavljen rat zavađenih barsih klanova.

- Sve je nastavljeno u Podgorici kada je ubijen Mrdak koji je došao u zatvor da poseti brata Nenada optuženog za ubistvo Mirka Mićića - kazao je u krajem 2023. Jasavić.

Republika

Foto: https://www.youtube.com/@tvemontenegro

Ubistvo Andrije Mrdaka

Prema njegovim rečima, prvobitna tadašnja informacija da je Mrdak uzvratio vatru se ubrzo pokazala kao neistinita.

- Egzekutor ubistva prilikom ispaljivanja metaka u pravcu Mrdaka i vraćanja pištolja za pojas sam sebe ranio i tom prilikom ostavio tragove koji su pomogli da se identifikuje napadač - kazao je Jasavić.

Iako je bio ranjen, napadač je uspeo da pobegne na motociklu koji je vozio pomagač i da se izvuku u pravcu Podgorice.

- Policija se nadala da će zbog povrede koja je naneta ubice tražiti lekarsku pomoć uspeti da uhvate počinioce ovog zločina, ali to se nije dogodilo - kazala je Raičkovićeva.

Republika

Foto: https://www.youtube.com/@tvemontenegro

Istraga ubistva Andrije Mrdaka

Kako je dodala, svi koji su se našli u redu među posetiocima zatvora Spuž bili su ispitani jer je bilo jasno da je neko dojavio ubicama da je Mrdak ispred kapije. Pored toga, bez obzira što se ubistvo dogodilo u Podgorici, inspektori su u Baru salušali veliki broj lica suprotstvaljenog klana vezano za ubistvo Mrdaka.

- U tim izjavama normalno da su svi negirali bilo kakvo učešće ili logistiku u ubistvu Andrije Mrdaka, ali sa informacijama koje smo dobijali sa terena se pouzdano znalo da je to nastavak sukoba dva kriminalna klana, dve kriminalne grupacije - kazao je Jasavić.

Ispitivalo se da li je Mrdak bio meta jer je bio desna ruka vođe kriminalnog klana, ubijenog Armina Muše Osmanagića, ili je bio meta zbog osvete za ubistvo koje je počinio njegov brat Nenad.

Andrija Mrdak važio je za desnu ruku Armina Muše Osmanagića, koje je ubijen tri meseca pre njega, a koji je operativno bio označen kao vođa tada najjačeg kriminalnog klana u Crnoj Gori.

- Andrija Mrdak je bio svedok zločina nad svojim prijateljem - napomenula je Raičkovićka.

Mrdak je 16. septembra 2014. godine ispred kafea Sevoja bio na manje od pola metra od Osmanagića kada je nepoznata osoba iz snajpera ispalila smrtonosni hitac. Posle ubistva Osmanagića i sam je slutio da je potencijalna meta.

- Sama činjenica da se vozio u blindiranom automobilu je pokazatelj da je Mrdak znao da je njegov život u opasnosti. Čak je zaštitio i svoju porodicu odvojivši se od njih - kazala je novinarka i naglasila da mu ništa nije pomoglo jer je očito bio praćen.

Republika

Foto: https://www.youtube.com/@tvemontenegro

Telo Andrije Mrdaka ležalo na ulazu u Spuž satima

Na spisku mogućih motiva za Mrdakovo ubistvo se našla i osveta.

- Mrdakov brat Nenad bio je u pritvoru jer je u Baru 27. maja 2014. godine ubio Mirka Mićića člana suprotstavljene grupe pokojnog Luke Đurovića čije vođstvo ovo grupom je preuzeo njegov brat JOvan - pojašnjava Raičkovićeva.

Jasavić objašnjava kako je došlo do ovog ubistva.

- Krajem maja meseca na teniskim terenima u Baru u vremenu oko 20 časova ubijen je visokorangirani član kriminalne grupacije Luke Đurovića Mirko Mićić koji je igrao tenis i nakon završetka doša do svog bicikla, a u tom momentu mu prišao Nenad Mrdak zvani Šone koji je imao kačket i naočare i novine u rukama iza kojih je krio vatreno oružje  i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Mićića od kojih je ovaj izdahnuo na licu mesta - navodi inspektor i dodaje da je Nenad Mrdak odmah uhapšen nešto dalje na šetalištu.

Nenad je ovaj zločin i priznao pravdajući se da je bio uplašen za svoj život jer mu je grupa pretila i maltretirala ga (Mirko Mićić, Stefan Mićić, Vuk Miranović i još jedan kojeg nije prepoznao), ali je sud odlučio da je ovo bilo ubistvo sa umišljajem i Mrdak je osuđen 13 godina i 4 meseca zatvora.

Za saovju bezbednost strahovao je i Andrija Mradak koji se obratio policiji dva meseca pre nego što je surovo ubijen.

- Nakon likvidacije Mićića do operativaca je stigla informacija da se priprema osveta iz redova Đurovićevog klana. Tu informaciju je nesumnjivo imao i Andrija Mrdak i pokušao je da se zaštiti - seća se novinarka. 

Republika

Foto: https://www.youtube.com/@tvemontenegro

Tragovi zločina

Inspekrot je potvdio ove navode i rekao da je prijava uzeta ozbiljno i da se podigao nivo bezbednosti u Baru, te se možda ubistvo zbog toga dogodilo u Podgorici.

U pokušajima da rasvetle ubistvo Mrdaka crnogorski istražitelji za pomoć su se obratili kolegama iz regiona, u ovom slučaju iz Srbije.

- U prvim danima istrage sumnjalo se da su ubice sa strane jer izvršitelji likvidacije nisu bili maskirani, odnosno nisu se bojali da će biti prpoznati. Nekoliko meseci od zločina, istražitelji su uspeli da dođu do jednog od izvršilaca - kazala je Raičkovićeva.

Inspektor dodaje da je na osnovu tragova krvi koji su ostavljeni na licu mesta je utvrđen ubica, njegov identitet. 

- Kada od kragova krvi DNK profil nije pronađen u crnogorskoj bazi podataka, podgoričko više tužilaštvo zatražilo je pomoć od kolega iz Srbije. Otkriveno je podudaranje sa srpskim državljaninu koji je prema svim oprativnim podacima bio plaćeni ubica. Ova vest je ponosno saopštena medijima.

Darko Geisler prethodnog prezimena Nedeljković iz Pančeva ubio je Andriju Mrdaka. Inetpol Podgorica rapisao je međunarodnu poternicu za Geislerom, ali potraga nije bila uspešna.

Nadležni su na čuvenoj konferenciji odžanoj deset meseci nakon ubistva Mrdaka tvrdili da znaju gde se nalazi osumnjičeni Darko Geisler, odnosno u jednoj zapadnoevropskoj zemlji. Ipak, do hapšenja nije došlo.

Spakulisalo se i da je Darko Geisler mrtav, odnosno da je, kao i njegov navodni pomagač Cicmil, ubijen, a da je njegovo telo zakopano na nepoznatoj lokaciji.

Darka Geislera su "neki drugi" pronašli deset godina kasnije, ali na u Evropi nego u Brazilu. Ni pod lažnim imenom nije uspep da se sakrije! Ubili su ga!

Nije se desilo hapšenje Darka Geislera koje bi otkrilo mnoge stvari, a rat klanova se nastavio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading