OVO JE ZATVORSKA I KAZNENA BIOGRAFIJA BELIVUKA I NJEGOVIH VOJNIKA! Evo ko je od koljača koliko puta osuđivan!

Autor:

Hronika

26.01.2024

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudjenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za pripadnost kriminalnoj grupi koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogu i oružjem, otmice i jedno silovanje u prostorijama na stadionu FK Partizan odvija se redovno uprkos nastojanjima odbrane da ga ometaju i razvuku.

OVO JE ZATVORSKA I KAZNENA BIOGRAFIJA BELIVUKA I NJEGOVIH VOJNIKA! Evo ko je od koljača koliko puta osuđivan!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

U toku izvođenja pisanih dokaza, različiTih naredbi suda i foto dokumentacije u sudnici su predočeni izveštaji iz kaznene evidencije za sve optužene.

Iznenađujuće je što veliki broj pripadnika grupe do sada nije osuđivan, a sledi spisak zatvorskih i drugih kazni za one koji jesu.

Veljko Belivuk je osuđivan 2016. godine na kaznu zatvora u trajanju od pet meseci i 15 dana, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, kao i na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine izdržavanjem kod kuće. 

Marko Miljković je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu u aprilu 2017. godine na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci uslovno na tri godine,

Miloš Budmir je osuđivan presudom Višeg suda u Beogradu iz 2014. i to na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i dva meseca.

Njegov brat Marko Budmir je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu iz 2012. godine osuđivan na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci uslovno na tri godine, kao i presudom Trećeg osnovnog suda u Beogradu 2015. na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, uslovno na pet godina. 

Dejan Tešić je osuđivan presudom Osnovnog suda u Staroj Pazovi iz 2016. godine na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca uslovno na jednu godinu.

Nemanja Lakićević je prema izveštaju iz kaznene evidencije takođe osuđivan, i to presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu 2016. godine, na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci uslovno na dve godine, kao i presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu 2019. godine na novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara.

Marko Andrić je osuđivan presudom Opštinskog suda u Nišu 2007. godine, na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, a 2015. presudom Osnovnog suda u Nišu na četiri meseca zatvora. Takođe, presudom Osnovnog suda u Nišu od 2014. godine na kaznu zatvora uslovno u trajanju od devet meseci uslovno na dve godine.

Aleksandar Vučeljić je osuđivan presudom Višeg suda u Beogradu 2010. godine na kaznu zatvora u trajanju od tri meseca uslovno na dve godine, presudom Višeg suda u Beogradu 2012. godine na kaznu zatvora u trajanju od  sedam godina, te presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu 2013. na kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

Milovan Tadić Miksa osuđivan je presudom Prvog opštinskog suda u Beogradu 2002. godine ukorom, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu iz 2017. godine na kaznu zatvora u trajanju od sedam meseci uslovno na tri godine. Protiv njega se paralelno sa ovim suđenjem vodio i postupak za krivično delo teška telesna povreda gde je nedavno osuđen na tri godine zatvora.

Boris Karapandžić je osuđivan presudom Višeg suda u Beogradu 2013. godine na kaznu zatvora u trajanju od tri godine, presudom Drugog osnovnog suda u Beogradu 2015. godine na kaznu zatvora u trajanju od sedam meseci, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu 2016. godine na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine. Protiv njega se po trenutno  vodi i postupak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, za krivično delo nasilničko ponašanje. 

Vladimir Grek je osuđivan presudom Višeg suda u Pančevu 2016. godine na kaznu zatvora sa izdržavanjem kod kuće u trajanju od šest meseci, presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu 2021. godine na novčanu kaznu u iznosu od 150.000,00 dinara. Protiv njega se vodi se trenutno i postupak  pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, za krivično delo nasilničko ponašanje.

Aleksa Šejić je osuđivan presudom Osnovnog suda u Surdulici 2020. na kaznu zatvora od jedne godine sa rokom provere od tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading