RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA NUSRETOVIM UBICOM: Potvrđene dve optužnice

Autor:

Hronika

13.02.2024

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru je pokrenulo istragu o ubistvu Nusreta Destanovića (27) iz Đerekara na Pešteru, čije je telo pronađeno u napuštenom bunaru prošle nedelje.

RASPISANA MEĐUNARODNA POTERNICA ZA NUSRETOVIM UBICOM:  Potvrđene dve optužnice

Foto: Rina, Facebook

Ovaj tragičan događaj dobio je nove obrise nakon što su potvrđene dve optužnice, a za glavnim osumnjičenim, S.Z. (27) iz Sjenice, raspisana je međunarodna poternica.

Prema informacijama, S.Z. se trenutno nalazi u bekstvu, dok su još dve osobe, E.Dž. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, privedene zbog sumnje u njihovu povezanost sa ovim zločinom. E.Dž. je osumnjičena za neprijavljivanje pripremanja krivičnog dela, dok se E.H. sumnjiči za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Prema navodima iz istrage, S.Z. se sumnjiči da je, uz pomoć E.Dž., naneo smrtne povrede Nusretu oštrim predmetom 8. februara, nakon čega je telo žrtve sakrio u bunar. Pronađeno je vozilo i dokumenta žrtve u Novom Pazaru, što dodatno komplikuje ovaj slučaj. Takođe, R.H. (27), bivša supruga S.Z., takođe iz Sjenice, uhapšena je zbog sumnje da je znala za pripremanje krivičnog dela i trenutno je pod istragom.

Sahrana Nusreta Destanovića obavljena je u nedelju, u prisustvu mnogobrojne rodbine i prijatelja, u njegovom rodnom mestu Đerekare. Motivi ovog zločina još uvek nisu jasni, ali se pretpostavlja da je bio planiran, te da je osumnjičeni pobegao u Nemačku.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva navodi se da za krivično delo teškog ubistva, koje podrazumeva lišavanje života na svirep ili podmukao način, zakon predviđa kaznu od najmanje deset godina zatvora ili doživotni zatvor.

Istraga je i dalje u toku, a nadležne institucije intenzivno rade na pronalaženju i hapšenju glavnog osumnjičenog, dok zajednica traži pravdu za Nusreta i njegovu porodicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading