Džoniću potvrđena doživotna robija!

Autor:

Hronika

12.02.2024

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića.

Džoniću potvrđena doživotna robija!

Foto: Facebook

Goran Džonić osumnjičen da je ubio porodicu Đokić

Apelacioni sud u Nišu pravnosnažno je osudio Gorana Džonića iz aleksinačkog sela Moravca na doživotnu robiju odlučujući po žalbi koju je na prvostepenu presudu kojom mu je izrečena istovetna kazna, izjavila njegova odbrana.

Kako je saopštila ova pravosudna institucija, petočlano veće Apelacionog suda nakon javne sednice održane 17. januara ove godine preinačilo je presudu Višeg suda od 13. juna 2023. godine te mu u kaznu doživotnog zatvora uračunalo vreme provedeno u pritvoru od 23. oktobra 2021. godine do upućivanja u ustanovu za izvršenje kazne zatvora.

- U ostalom delu odbijena je žalba branioca okrivljenog i prvostepena presuda je potvrđena. Uračunavanje pritvora u izvršeno je radi preciziranja vremena kada okrivljeni može podneti molbu za uslovni otpust a zakonom je propisano da lica koja su osuđena na kaznu doživotnog zatvora to mogu da učine nakon izdržanih 27 godina a u to vreme se uračunava i vreme provedeno u pritvoru. Apelacioni sud je 9. februara spise predmeta sa odlukom dostavio Višem sudu koji će tu odluku u najkraćem roku dostaviti strankama i svima koji po zakonu trebaju da je prime.

Džoniću je doživotna robija izrečena zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje Lidije koje je iz koristoljublja ubio a zatim zapalio.

Podsetimo, penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz Moravca, je 27. septembra 2021. godine u mestu zvanom “Dudin gaj” ubio brata od tetke Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i ćerku Lidiju Đokić (26) iz Aleksinca, uskoro će se ponovo naći pred sudom.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading