"KAD SAM SAZNAO ZA NUSRETOV NESTANAK SLUTIO SAM NA NAJGORE!" Evo zašto je otac ubice prijavio policiji sina za zločin!

Autor:

Hronika

12.02.2024

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se otac Selim Zečević-Ahmetović.

"KAD SAM SAZNAO ZA NUSRETOV NESTANAK SLUTIO SAM NA NAJGORE!" Evo zašto je otac ubice prijavio policiji sina za zločin!

Foto: RINA, Facebook

U jeku šokantnog događaja koji je zavio Srbiju i region u crno, Selim Zečević-Ahmetović, otac glavnog osumnjičenog za ubistvo dvadesetosmogodišnjeg Nusreta Destanovića iz Tutina, stao je pred javnost kako bi podelio svoju bol i duboko razočaranje.

U velikoj policijskoj akciji koju je sproveo Ministarstvo unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, uhapšene su tri osobe povezane s ovim slučajem. Među njima su E.Dž. (19) iz Sjenice, osumnjičen za teško ubistvo u saučesništvu, E.H. (40) iz Novog Pazara, optužen za pomoć počiniocu nakon izvršenog krivičnog djela, i R.H. (27) iz Sjenice, uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela, izvještava Sandžak Danas.

Selim Zečević-Ahmetović, poznat i kao Selim Zečević zbog svoje karijere u muzici, istakao je svoje duboko razočaranje situacijom, posebno ističući svoje pravo prezime - Ahmetović. Izrazio je svoju tugu i bol, otkrivajući da već tri godine nije imao nikakav kontakt sa svojim sinom.

Foto: RINA

Nusret Destanović

- Prvo bih želio da razjasnim moje prezime; poznat sam kao Selim Zečević zbog moje karijere u muzici, ali moje pravo prezime je Ahmetović. Što se tiče mog sina, moram reći da sam duboko razočaran. Znam da sam odgojio sina da bude pošten i da živi pošteno, ali odnosi između nas nisu bili najbolji, već tri godine nisam imao nikakav kontakt sa njim. Kad sam saznao za nestanak Nusreta, slutio sam najgore - naglasio je Selim.

Na pitanje kako je saznao za ubistvo, Selim je rekao da ga je obavestio rođak Elvis H., te dodao da je odmah reagovao u saradnji sa policijom.

- Rođak Elvis H. mi je javio da je moj sin doveo sporni automobil Nusretov kod njega. Odmah sam krenuo do Elvisa i zajedno smo pozvali saobraćajnu policiju. Bio sam šokiran i tužan, ali nisam oklijevao da sarađujem s policijom - istakao je Selim.

Dalje je dodao da ne podržava Elvisovo navodno pomaganje u zločinu, te je istakao da želi da se okrivljeni sankcionišu na pravi način.

Foto: Rina, Facebook

Nusret Destanović

- Ne mogu komentarisati detalje, ali ne odobravam Elvisove postupke. Moj fokus bio je da pomognem policiji u istrazi. Ovaj zločin mora biti adekvatno sankcionisan. Svakako nisam pristalica onoga što je Elvis uradio i što ga je primio u kuću. Ne znam ništa o spaljivanju odjeće. Što se tiče ostalih pitanja, radije bih ih prešutio, jer pravosudni organi trebaju to riješiti. Ovakav strašan zločin mora biti sankcionisan. Kao otac, osjećam se poniženo, ali jedino što sam mogao, to sam i uradio - prijavio sam policiji - dodao je Selim.

Na pitanje kako se osjeća zbog uključenosti u zločin devetnaestogodišnjeg E.Dž., Selim je rekao da mu je izuzetno teško.

- Veoma mi je teško zbog toga. E.Dž. je još uvijek dijete i da ga Sead uvuče u ovako nešto. To mi je dodatno slomilo srce. Nemam riječi. Molim Allah dž.š. da porodica ubijenog Nusreta pronađe utjehu, a ja ću kao otac nastaviti da se nosim s ovim teretom - završio je otac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading