SRBIN PAO NA GRANICI SA 47 PAPAGAJA! Spakovao ptice u gepek!

Autor:

Hronika

11.02.2024

22:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neobična zaplena dogodila se na GP Tabanovci, na ulasku u Makedoniju.

SRBIN PAO NA GRANICI SA 47 PAPAGAJA! Spakovao ptice u gepek!

Foto: RTS/printscreen

Makedonska uprava carina saopštila je danas da su njeni carinici zaplenili 47 papagaja od državljanina Srbije koji je pokušao da ih unese u Severnu Makedoniju, ne prijavivši ih prethodno.

Detaljnim pregledom vozila na graničnom prelazu Tabanovce, carinici su pronašli kaveze sa pticama u gepeku, iako je vozač tvrdio da nema ništa da prijavi.


Uprava carina je istakla da je protiv državljanina Srbije podneta odgovarajuća prijava zbog pokušaja krijumčarenja papagaja. Ova situacija naglašava važnost poštovanja carinskih propisa prilikom prelaska granice između zemalja.

Nakon zaplene, papagaji su predati Agenciji za upravljanje oduzetom imovinom, gde će biti dalje zbrinuti. Ova akcija pokazuje posvećenost vlasti u borbi protiv nelegalne trgovine životinjama i štiti divlje vrste od ilegalnog prometa.

Ovaj incident ističe važnost sprovođenja stroge kontrole na graničnim prelazima kako bi se sprečilo krijumčarenje divljih životinja i zaštitila priroda od potencijalnih pretnji.

Krijumčarenje divljih papagaja može imati ozbiljan uticaj na njihovu populaciju i prirodno stanište. Stoga su akcije poput ove zaplene ključne za očuvanje divljih vrsta i sprečavanje ilegalne trgovine sa njima.

Inače, u Srbiji se godišnje zapleni oko 300 egzotičnih životinja. 

Šverceri preko granice najčešće prebacuju egzotične ptice i reptile koje je lakše sakriti, a ređe veće sisare.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading