MALOLETNICI SVAKODNEVNO KRŠE ZAKON: Obračun kod Plavog mosta je samo još jedan u nizu incidenata

Autor:

Hronika

11.02.2024

17:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo dan pre tuče kod Plavog mosta, pet devojčica starosti od 13 do 15 godina uhvaćeno je u krađi u centru Beograda, pri čemu je jedna od njih teško povredila 70-godišnjeg radnika obezbeđenja.

MALOLETNICI SVAKODNEVNO KRŠE ZAKON: Obračun kod Plavog mosta je samo još jedan u nizu incidenata

Foto: ST/Nemanja Pančić

U sinoćnoj tuči kod Plavog mosta povređena su tri mladića, od kojih je najteže povređen četrnaestogodišnji P.A. koji se i dalje nalazi u teškom stanju u beogradskom Urgentnom centru. Teške povrede zadobio je i dečak A.A.R. (19) koji se takođe nalazi u Urgentnom centru, dok je treći dečak, F.B. (15), prevezen u bolnicu u Tiršovoj sa nešto lakšim povredama. Prema prvim nezvaničnim podacima iz istrage, tuči je prethodila svađa, a uzrok ovog nemilog incidenta biće utvrđen daljom istragom, pišu Novosti.

Nakon nedavne tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, javnost je sve više zabrinuta zbog sve češćeg učešća maloletnika u krivičnim delima. Samo dan pre tuče kod Plavog mosta, pet devojčica starosti od 13 do 15 godina uhvaćeno je u krađi u centru Beograda, pri čemu je jedna od njih teško povredila 70-godišnjeg radnika obezbeđenja. Ovi događaji izazivaju zabrinutost i postavljaju pitanje uloge porodice, škole, psihologa i društva u rešavanju ovakvih problema.

Advokat Krsto Bobot ističe da propisi u Srbiji razlikuju mlađe i starije maloletnike, te da se mlađima mogu izreći vaspitne mere, dok se starijima može izreći i kazna maloletničkog zatvora. Ipak, oni koji su mlađi od 14 godina, a počine bilo koje delo, ne podležu krivičnoj odgovornosti, što postavlja dodatna pitanja o odgovornosti i tretmanu maloletnika u pravosudnom sistemu.

U zaključku, ovakvi događaji ukazuju na potrebu za sveobuhvatnim pristupom u rešavanju problema maloletničkog nasilja, uključujući pravne, socijalne, i psihološke aspekte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading