STRAVIČNO NASILJE MEĐU NIŠKIM OSNOVCIMA! Tri maskirane učenice kamenom udarale devojčicu u glavu!

Autor:

Hronika

06.02.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor dr Igor Novaković, prijatelj oca povređene devojčice, istakao je da su roditelji devojčice već nekoliko puta prijavljivali nasilje, ali da se ništa nije preduzimalo.

STRAVIČNO NASILJE MEĐU NIŠKIM OSNOVCIMA! Tri maskirane učenice kamenom udarale devojčicu u glavu!

Foto: Twitter

U Nišu se dogodio težak incident u kojem je jedna učenica sedmog razreda OŠ "Car Konstantin" pogođena kamenom u glavu. Incident se desio van školskog dvorišta, a trenutno nema detaljnih informacija o povredama devojčice niti o identitetu napadača.

Niška policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, istražuje ovaj slučaj. Potvrđeno je da su preduzete određene mere, uključujući pregled školskog video nadzora, ali detalji iz izveštaja o događaju još nisu poznati.

- Dobili smo prijavu i odmah, istog dana, postupali po njoj. Policija je preduzela mere i radnje iz svoje nadležnosti na utvrđivanju činjenica i okolnosti. Obavestili smo Više javno tužilaštvo u Nišu radi daljeg postupanja - kažu u niškoj policiji za medije.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je razgovarala sa svedocima, a izveštaj je prosleđen nadležnom tužilaštvu radi daljih postupaka. Međutim, detalji iz izveštaja još uvek nisu objavljeni.

Profesor dr Igor Novaković, prijatelj oca povređene devojčice, istakao je da su roditelji devojčice već nekoliko puta prijavljivali nasilje, ali da se ništa nije preduzimalo. Prema njegovim rečima, devojčica je pretrpela napad zbog ocene koju je dobila iz nemačkog jezika, a pre toga je dobila pretnje na društvenim mrežama.

- Pre toga je dobila na Instagramu poruku: ako dobije pet na pismenom iz nemačkog da će da je prebiju. Ona je dobila peticu jer se takmiči iz nemačkog. Dve devojčice su nosile medicinske maske, a treća fantomku. Sačekale su je na mestu gde nema kamera i udarale su je kamenom u glavu. Oni nju maltretiraju u kontinuitetu već duže vreme. Jedan dan jer nije uskladila boju duksa sa bojom ranca, jedan dan što nosi majicu "Gospodar prstenova", sada zbog nemačkog... Dete je toliko istraumirano da su roditelji danas morali da je prebace u drugu školu - kazao je Novaković.

Anonimna anketa koja je sprovedena u odeljenju devojčice pokazala je da se nad većinom đaka vrši vršnjačko nasilje, što ukazuje na ozbiljan problem u školi. Novaković ističe da su preduzete mere trebale biti efikasnije, uključujući obaveštavanje Centra za socijalni rad i preduzimanje adekvatnih koraka radi zaštite dece.

- Kada se dobije takav rezultat, u školi su trebali da preduzmu nekakve mere, da se obavesti Centar za socijalni rad. Oni kažu da su preduzeli, a kada sam tražio dokumentaciju nisam dobio. Smatram da nijedna mera nije preduzeta - kazao je Novaković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading