HITNO ALARMIRANA POLICIJA! Huligani napadaju osnovce u Novom Sadu - navodno ih pitaju OVO, pa počnu da ih biju?!

Autor:

Vesti

30.01.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih dana u novosadskom Novom naselju zabeleženo je više slučajeva napada maloletnih huligana na učenike Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada".

HITNO ALARMIRANA POLICIJA! Huligani napadaju osnovce u Novom Sadu - navodno ih pitaju OVO, pa počnu da ih biju?!

Foto: RINA

Bezbednost dece u Novom naselju dovedena je u pitanje nakon serije napada koje su izvršili maloletni huligani na učenike Osnovne škole "Prva vojvođanska brigada". Napadi su se uglavnom događali prilikom povratka iz škole u večernjim satima, a počinioci su nosili kapuljače i naoružani su palicama i letvama.

Zabrinuti roditelji su odlučili da ponovo prate decu u školu i iz nje jer su uvereni da policija nije preduzela adekvatne mere uprkos tome što je, kako nezvanično saznajemo, policija upoznata sa ovim incidentima i aktivno radi na pronalaženju počinilaca, kao i na povećanju broja patrola u ovom delu grada.

Roditelji navode da su njihova deca, pretežno učenici nižih razreda, napadnuta od strane maloletnika koji su ili stariji učenici osnovne škole ili tek počeli srednju školu. Grupa maloletnih huligana deluje zajedno i zaustavljaju decu, pitajući ih za navijačke preferencije, nakon čega im zadaju udarce.

- Pozdrav. Danas su ispred naše škole zaustavljali decu i pitali ih za koga navijaju. Neke su dece pretukli jer nisu podržavala određeni klub. Upozoravam sve roditelje - navodi se u jednoj poruci koja se deli među zajednicom.

Roditelji su za lokalni portal 021.rs izjavili da su ranije bili svedoci sličnih incidenata u Novom naselju, ali i da su postojali sukobi među huliganima. Takođe su istakli da su obavestili školu "Prvu vojvođansku brigadu" o ovim incidentima i smatraju da bi Savet roditelja trebao ozbiljno razmotriti ovaj problem na svojoj narednoj sednici. Iz škole su potvrdili da su upoznati sa situacijom.

- Direktor škole je već razgovarao sa školskim policajcem i pomoćnikom komandira policijske stanice Satelit. Pojačane su patrole u okolini škole i intenzivno se traga za počiniocima - izjavili su nadležni iz škole.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nikola

30.01.2024 15:51

Ta deca što su napadnuta, nemaju oca, majku, strica, ujaka, dedu? Naročito deda u ovakvim situacijama može da pomogne, jer kao ni baka Coka, neće ići u zatvor, a učiniće uslugu svom unuku i društvu u celini...