PRE SPAVANJA POJEDITE KAŠIKU OVE SMESE: Zaboravićete na NESANICU i spavaćete kao beba!

Autor: M.O.

Lifestyle

30.01.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesanica može značajno da utiče na naš kvalitet života.

PRE SPAVANJA POJEDITE KAŠIKU OVE SMESE: Zaboravićete na NESANICU i spavaćete kao beba!

Foto: Shutterstock

Mnogo ljudi širom sveta pati od nesanice svake noći. Ovo stanje negativno utiče na njihovu svakodnevicu, ali ne treba da gubite nadu, jer postoji potpuno prirodan način koji može da poboljša vaš san i pomogne vam da se budite sveži i sa dobrom energijom.

Sastojci:

  • 1/4 kašičice sirovog meda
  • 1/8 kašičice himalajske soli
  • 1 kašika kokosovog ulja
Republika

Foto: pixabay.com

Kokosovo ulje ima višenamensku primenu, kako u kozmetici tako i u kuhinji

 

Svi ovi sastojci su izuzetno efikasni jer će opustiti vaš um i telo. Osim toga, njihova kombinacija će smanjiti nivo kortizola, što je faktor koji ometa vašu sposobnost da zaspite i da se ne prebudite tokom noći. Evo kako možete pripremiti i koristiti ovu mešavinu:

Za najbolje rezultate, konzumirajte ovu moćnu mešavinu pre spavanja. Imate dva načina kako to možete uraditi:

Opcija 1:

Pomešajte kokosovo ulje i med, a zatim dodajte himalajsku so. Dobro promešajte i uzimajte kašiku ove smese. Nakon toga, popijte čašu vode.

Opcija 2:

Možete takođe konzumirati med i kokosovo ulje odvojeno, a zatim popiti čašu vode. Nakon toga, dodajte so u čašu vode i pijte. Ako se budite tokom noći, ponovno upotrebite ovu mešavinu i uskoro ćete ponovno zaspati za manje od pola sata.

Iako je med sladak, on ne povećava nivo šećera u krvi, što vam pomaže da lakše zaspite. Takođe pruža jetri potrebnu količinu glikogena, a njegov nedostatak može dovesti do povećanog lučenja hormona stresa, kao što su kortizol i adrenalin.

S druge strane, kokosovo ulje vam daje energiju i osećaj sitosti, što će vam pomoći da izbegnete osećaj gladi ujutro. Takođe, sprečava nagli porast nivoa šećera u krvi tokom noći, što je često razlog buđenja.

To će vam pomoći da smanjite nivo hormona stresa i obezbediće vam energiju. Dakle, isprobajte ovaj prirodan način, ublažite nesanicu i uživajte u mirnom i kvalitetnom snu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading